Serbia

VRAĆA SE FORMULA 1: Ovo su uslovi po kojima će se održavati trke

U tom periodu ljubitelji najbržeg cirkusa na svetu prošli su kroz različite periode - od straha da uopše neće biti trka u ovoj godini do vrlo kratkog i zbunjujućeg kalendara.

U petak počinju treninzi za prvu trku sezone - Veliku nagradu Austrije koja se vozi na Red Bul Ringu u Spilbergu. Samo sedam dana kasnije na istoj stazi vozi se još jedna trka. U zvaničnom kalendaru za sada je samo osam trka i to na šest staza, a osim u Austriji vikend za vikendom voziće se i na Silverstonu.

Poznato je i to da će biti održano najmanje 10 trka jer će sezona završiti u Bahreinu i Abu Dabiju ali ti datumi još nisu poznati pa staze još nisu uveden u evidenciju. Treba reći i to da nije isključena opcija naknadnog dodavanja još nekih trka kao što su one u Aziji ili na američkom kontinentu. Od trka koje se nalaze u zvaničnom kalendaru, osim Austrije i Britanoije, nalaze se Velika nagarda Mađarske, Španije, Belgije i Italije.

Osim tog noviteta, vozači će morati da se snađu i u potpuno drugačijim uslovima na stazama a sve zbog mera zabrane zbog korovirusa. Tako je poznato da na samom početku sezone nećemo imati publiku na tribinama, a osim toga biće ogramničen broj članova u timovima tokom trke. Postojaće i određene distance između objekata timova na samoj stazi.

Naravno, tu su i neizbežna testiranja. Svi članovi timova i zaposleni u F1 testirani su prije puta u Austriju, a isto uskoro očekuje i predstavnike medija koji će se naći na stazi. Testiranja će biti vršena svakih nekoliko dana, a za tu namjeru obezbeđeno je 10.000 testova.

Biće zanimljivo i na samim krajevima trka jer neće biti tradicionalne proslave na podijumu već će na startno-ciljnom pravcu biti dodela trofeja.

Timovi u novoj sezoni neće moći da biraju koliko setova pneumatika žele i koje tvrdoće već je postavljen standard po kojem će svi vozači na raspolaganju imati po dva seta tvrdih, tri srednje tvrdih i osam mekih pneumatika.

Favorit u kategoriji konstruktora svakako je Mercedes, a u kategoriji vozača Lewis Hamilton.

Kuir sport

Football news:

Thomas Tuchel: If both legs were intact, you could have seen my 40-meter sprint
PSG saved Tuchel's pet: Choupo-moting got everyone for free, managed not to score from a centimetre, and now pulled Paris to the semi-finals of the Champions League
Gian Piero Gasperini: The worst part is that we were so close. I can only thank the guys
Neymar was the player of the match Atalanta-PSG. He gave an assist
ПС PSG suffered through the entire quarter-final and turned it over in 149 seconds. Lifted the Italian curse and went so far in the Champions League for the first time in 25 years
ПС PSG's pain was transformed into happiness: in three minutes, the suffering stars turned into celebrating kings
The club from Italy won't win the Champions League for the 10th year in a row. This is an anti-record