Serbia

Вучић у Бриселу, састао се са Вархељијем

Председник Србије Александар Вучић стигао је поподне у Брисел, где се прво састао са комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

Након састанка са Вархељијем, председник Србије учествује на првом тет-а-тет састанку у наставку дијалога Београда и Приштине.

Александар Вучић се са комесаром Вархељијем састао одмах по доласку са аеродрома у просторијама Мисије Републике Србије у Бриселу.

Теме њиховог разговора су, према информацијама Танјуга, евронтеграциони пут Србије, укључујући и нову методологију процеса приступања коју је Србија управо прихватила, као и економско - инвестициони пакет за Западни Балкан, који Kомисија треба да представи на јесен.

Председник Србије ће се након састанка са комесаром за проширење састати и са шефом дипломатије ЕУ Жосепом Борелом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчком.

У питрању је билатерални састанак представника Србије и ЕУ у оквиру нове рунде разговора о нормализацији односа Београда и Приштине.

Триталтерални састанак председника Србије Александар Вучића, премијера Kосова Авдулаха Хотија и ЕУ посредника у дијалогу планиран је да почне око 17.30 и заврши се до 20 часова.

Разговори у оквиру дијаога Београда и Приштине воде се у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу.

Очекује се да ће се Вучић након састанка обратити медијима у Бриселу.

Football news:

In Valencia, a coronavirus was detected in two people
And yesterday we also played football. The Copenhagen Keeper made 13 saves, Lukaku scored in the drop, Brunu dragged Manchester United into the semi-finals
Daniel Sturridge: I was Bursting with excitement when I saw the Liverpool players celebrate the championship
Southampton midfielder Schweinsteiger passed the examination before transfer to Tottenham
Jurgen Klopp: Tsimikas will fit perfectly in the Liverpool dressing room
Gradecki about the departure Bayer: Very disappointing. Let's try to win the Europa League next season
Barella about 2:1 with Bayer: We put to shame Inter's critics who doubted our unity