This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Вучић: У Србији не можеш некажњено да убијаш, биће још хапшења

Полиција ради свој посао и у наредним данима и недељама биће још хапшења, поручио је вечерас председник Александар Вучић, додајући да је држава решена да се обрачуна са организованим криминалом и да у тој борби нема заштићених.

Вучић је за ТВ Прва, после хапшења Дијане Хркаловић, некадашње државне секретарке МУП-а, на констатацију да је било критика и оцена да власт не сме да је ухапси, јер нешто крије, рекао да у томе нема истине.

„У оперативном смислу, све знате, али морате да сачекате да се нешто деси. Неко је из полиције коначно проговорио о томе”, рекао је Вучић говорећи о убиству Властимира Милошевића пре неколико година.

Како је приметио, шта год да се деси, он је увек крив.

„Говорили су да нико не сме да је дира, јер се плашимо неких ствари, прислушкиваних разговора… То се није тицало мене, већ државних органа. Ово је правна држава. Лагали су као и обично. А, пет минута после хапшења, променили су причу”, рекао је Вучић, пренео је Танјуг.

Додао је, међутим, да верује да то грађане посебно не интересује, већ их занима безбедност њихових живота.

„Када оставимо по страни један одсто оних који су гладни власти по сваку цену, људи желе сигурност, безбедност, да знају, ако неко учествује у убиству, да тај мора да одговара. То су важне ствари”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, данас сви када излазе у кафић, ноћни клуб, ресторан, знају да су сигурни и да им се ништа неће догодити.

„Полиција ради своје, и могу да вам кажем да ће у наредним данима и недељама бити још хапшења у вези са различитим предметима, између осталог и у вези са Беливуком, али и са другима”, рекао је Вучић.

На критике политичких противника откуд хапшење Хркаловићеве после четири године, Вучић одговара да се не може хапсити када некоме падне на памет, већ када постоје докази, те упитао кога су они (претходна власт) ухапсили икада.

„Знате ли ви данас ко је одговоран за Гавру, Бошка Буху, за све полицијске генерале који су убијани у сред бела дана у Београду не зна се ни дан данас. Кога су они ухапсили”, упитао је Вучић.

Додао је да се суђење за убиство Славка Ћурувије приводи крају, те да верује да ће се успети у расветљавању убиства новинара Милана Пантића у Јагодини.

„То су важне ствари, да се види да у Србији не можеш некажњено да убијаш. Због тога држава постоји”, рекао је Вучић.

Уз то, поручује, друга важна ствар је да нема заштићених нити недодирљивих.

„Није важна претња, уцена, можете да се зовете како год хоћете, бићете ухапшени за кривична дела”, рекао је Вучић.

Он је поновио да од фебруара није било мафијашког убиства у Србији, да се то догађа у свим градовима, да је такве ствари немогуће искоренити, али ако то сведемо на то три на годишњем нивоу, бићемо најсигурнији у Европи.