logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Vučić: Građani treba da odluče o promeni imena Zrenjanina

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Zrenjaninu da je odluka o promeni imena tog grada na građanima.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Nisam se tim bavio. Ima mnogo važnijih problema u ovom trenutku koje treba rešavati. Rešite prvo pitanje vode i grejanja a nakon toga bavite se imenom", rekao je Vučić novinarima upitan šta misli o promeni imena Zrenjanina u Petrovgrad.

Vučić je rekao da građani treba da odluče da li će Zrenjanin promeniti ime, dodavši da mu se čini da je za promenu imena i gradonačelnik Čedomir Janjić.

Grad Zrenjanin prosledio je prošlog meseca Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave inicijativu za promenu naziva u Petrovgrad. Janjić je tada rekao da očekuju odgovor ministarstva, kako bi utvrdili procedure za promenu imena.

"Očekujemo odgovor, očekujemo da vidimo koje su to procedure, ne žurimo s tim. Možda jeste ova 2018. godina kada se navršava i 100 godina od oslobođenja našeg grada i sjedinjenja sa maticom Srbijom, baš ta godina kada treba da vratimo to ime našem gradu", rekao je Janjić.

Zrenjanin nosi ime po narodnom heroju i organizatoru narodnog ustanka u Vojvodini Žarku Zrenjaninu.

Građani Zrenjanina su se po ovom pitanju već jednom izjašnjavali na referendumu održanom 1992. godine, kada je većina građana odlučila da se zadrži stari naziv.

Themes
ICO