Serbia

Вулин: Ситуација у мигрантским камповима у Шиду мирна

Министар одбране Александар Вулин каже да је ситуација у мигрантским камповима у Шиду мирна и није било никавих значајнијих дешавања за Војску Србије која обезбеђуије три кампа у том делу Србије.

Александар Вулин је у интервјуу за Први програм Радио Београда рекао да Војска Србије ради свој посао како би се поштовао ред и закон. У град излазе само они мигранти који имају посебну дозволу Kомесаријата за избеглице.

"Присуство Војске треба да обезбеди ред и сигурност за грађане Општине Шид. Захваљујући раду припадника тог Министарства током ванредног стања ни један мигрант није био заражен коронавирусом у Србији. Сачувано је и њихово здравље и здравље нашег локалног становништва у тим срединама", навео је Вулин.

Министар Вулин је нагласио да је Војска током ванредног стања обезбеђивала 20 мигранстких кампова, све граничне прелазе у сарадњи са припадницима Министрарства унутрашњих послова, а били су, такође, задужени за сигурност свих установа здравства и социјалне заштите у нашој земљи.

Војска је у том периоду радила и на постављању привремених и нових болница за пацијенте заражене ковидом 19.

"Уз сва та задужења нису ни у једном тренутку запоставили своја редовна задужења из области безбедности земље", казао је министар одбране.

"Током ванредног стања повећано интересовање за службу у војсци" 

Вулин је навео да се током ванредног стања повећало интересовање наших грађана за службу у Војсци Србије. Додао је да су скоро сви војници на добровољном служењу војног рока изразили жељу да остану у војној служби.

"То су млади људи од 19 година који су све време помагали нашим зараженим грађанима, а такође су радили на припреми објеката у којима је био организован њихов смештај", нагласио је Александар Вулин.

После ванредног стања, Војска се, према речима министра, вратила у касарне, на полигоне и у објекте Војне академије и Војне гимназије.

"То су све активности које припадници тог министарства редовно раде. Што је Војска обученија, организованија и јача то ће држава да буде мирнија и сигурнија", истакао је министар Вулин.

Football news:

Zinedine Zidane: real have not won anything yet. There is no euphoria
Pogba cut a fist on his head, a symbol of the Black Lives Matter movement
Liverpool are ready to offer Tiago a 4-year contract with a salary of 8 million euros
Jose Mourinho: if Tottenham do not get into the top 6, it will not be the end of the world
Hazard will miss the match with athletic
Juventus are Interested in Jacko
Micah Richards: Arsenal need to keep the Forward. It can attract other top players