Serbia

VULIN: Vojska Srbije nastaviće da razvija ABHO komponentu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem pripadnike Centra atomsko-biološko-hemijske odbrane Komande za obuku i 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane Kopnene vojske u kasarni “Car Lazar” u Kruševcu.

Nakon referisanja komandanata Centra ABHO pukovnika Sibina Dinčića i komandanta 246. bataljona ABHO majora Vladimira Filipovića, ministar Vulin je obišao kapacitete za obuku tih jedinica i prisustvovao prikazu sredstava, opreme jedinica ABH službe i dezinfekciji sredstvima jedinica ABHO.

foto: Ministarstvo Odbrane

Ministar Vulin je istakao da je ABHO komponenta u redovima Vojske Srbije pokazala svoju vrednost i svoju važnost.

- Borba protiv Kovid-19 je pokazala koliko su važni ljudi, koliko je važna obuka, koliko je važna motivisanost, ali pokazala je i da je važno imati odgovarajući organizacioni momenat i da imate jedinicu koja je u stanju da sve ovo iznese i da se bori sa onim što nam je Kovid-19 doneo u Srbiju – istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, ABHO komponenta će svakako biti jačana u narednom periodu, dodajući da će neka rešenja koja su, bezrazložno, napuštena i promenjena biti preispitana i vraćena.

foto: Ministarstvo Odbrane

- Vodićemo računa da odgovorimo na nove izazove. Kovid virus niko niko nije mogao da pretpostavi, niko nije mogao da predvidi i niko nije mogao da bude spreman za njega. Ali, Vojska Srbije je pokazala da je spremna za sve, da je spremna za svaku situaciju, da je spremna za svaki izazov, i da za najmanje vremena i najmanje ulaganja, bude u stanju da se prilagodi, da pronađe odgovarajući odgovor i da bude na usluzi svom narodu – naglasio je ministar Vulin.

foto: Ministarstvo Odbrane

Vojska Srbije će nastaviti da razvija ABHO komponentu, poručio je ministar odbrane, ali će nastaviti i da razvija sebe, i da razvija sve svoje sposobnosti, jer bez snažne, organizovane, obučene i opremljene vojske, nema ni slobodne Srbije. Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, nakon obilaska, istakao je da osim lekara, medicinskih sestara i policajaca, Srbija sigurno može da bude ponosna na sve vojnike i starešine koji su učestvovali u otklanjanju posledica korona virusa.

foto: Ministarstvo Odbrane

- Posebno može da bude ponosna na naše „zlatne“, stručne i potpuno posvećene poslu vojnike i starešine jedinica ABHO iz Kruševca – naglasio je general Simović. Obilasku su prisustvovali i načelnik štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i komandant Komande za razvoj Rasinske brigade pukovnik Rade Rnjaković.

(Kurir.rs)

Football news:

Zidane wants to see Mane at Real Madrid, but the club cannot afford this transfer
Manchester United and Manchester City have made inquiries about Griezmann. Barcelona does not want to let him go
Alaba and Coulibaly, among the purposes of the transfer of Guardiola. He wants to start rebuilding at Manchester City
The new Chelsea uniform is inspired by London tailors. With the logo Three, Lampard's team immediately missed out on three from West ham
Hakimi on racism: Everyone should talk about it, not just the players. Everyone needs equal rights
Zidane on La Liga: there are six finals Left. We are fine, but it doesn't mean anything
The drunk at the party in honor of the transition to Barca was crying with happiness on his father's shoulder