logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia
An article was changed on the original website

Заједничка седница влада Србије и Македоније 21. марта у Нишу

Ниш – У руководству Ниша, у Скупштини града и градској влади потврђено нам је да ће наредне среде, 21.марта, у граду на Нишави бити одржана заједничка седница влада Србије и Македоније. Како нам је речено, у нишком Официрском дому планиран је сусрет премијерке Ане Брнабић и њеног колеге Зорана Заева у четири ока, потом више састанака представника министарстава и на крају - седница комплетних влада.

Ово ће бити трећа заједничка седница двеју влада, а Ниш ће у кратком року од само пола године по други пут бити домаћин званичног сусрета високих српских и македонских делегација – крајем августа у нишкој Градској кући одржан је важан састанак шефова дипломатије Србије Ивице Дачића и Македоније Николе Димитрова.

Био је то први сусрет званичника две земље после дипломатско-политичке кризе у другој половини прошлог лета, током које је особље амбасаде Србије у Скопљу повучено у Београд на консултације. Управо у време сусрета Дачића и Димитрова у Нишу део особља српске амбасаде у Македонији вратио се у Скопље.

На дневном реду престојеће заједничке седнице влада Србије и Македоније у Нишу, сазнаје се, очекује се потписивање више докумената о сарадњи две земље у области безбедности и одбране, правосуђа, трговине и економије, социјалне политике, заштите животне и радне средине и другим. Посебно ће бити речи о европским интеграцијама и заједничким инцијативама за унапређење инфраструктуре.

Према програму боравка у Нишу премијерка Ана Брнабић и први човек македонске владе Зоран Заев учествоваће и на Економском форуму Србија-Македонија, који ће 21.марта такође бити одржан у Нишу, а који организују привредне коморе две земље.

Themes
ICO