This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zapad histeriše zbog puštanja gasovoda "Severni tok 2"! Zaharova BRUTALNO ISKRENA, ne umeju POŠTENO da se takmiče!

- Što je manje vremena ostalo do puštanja u rad gasovoda 'Severni tok 2', to je veća medijska i politička histerija u pojedinim regionima zapadne hemisfere. Ne govorimo ovde o Ukrajini i njenim energetskim fantazijama, jer je tamo histerija stalno stanje. Reč je o onima koji su ranije bili sposobni da nezavisno procenjuju izazove i opasnostinapisala je Zaharova na Telegramu.

Zaharova je navela nekoliko primera takvih izjava, na primer, nedavno je bivši premijer Poljske Ježi Buzek izjavio da Evropa ima "poslednju šansu" da zaustavi "Severni tok 2". Britanski premijer Boris Džonson je preko svog portparola saopštio da je Rusija namerno smanjila isporuke gasa u EU kako bi primorala Evropsku uniju da odobri izgradnju gasovoda "Severni tok 2".


- Sve je ovo čudna i, priznajmo, pomalo neumesna manifestacija onoga što se naziva netržišni elementi konkurentne borbe. Oni ne samo da štete ekonomiji, nego su i sumnjivi sa moralno-etičkog gledišta. Pošteni poslovni ljudi se ne ponašaju tako. 'Severni tok 2' je garant energetske bezbednosti Evrope i faktor infrastrukturne stabilnosti - istakla je Zaharova.

- Dobro što uprkos prilično snažnom pritisku spolja, u Nemačkoj to, izgleda, shvataju - takođe dodaje Zaharova.