Serbia

ZAPLENA NA PREŠEVU: U dva automobila carinici pronašli 20 kilograma skrivene droge

Carinici su 16. septembra 2018. godine u saradnji sa graničnom policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, otkrili i sprečili dva pokušaja krijumčarenja narkotika, tako da je ukupno zaplenjeno preko 20 kilograma droge, od čega najviše marihuane preko 19 kilograma i nešto više od 1 kilograma heroina.

foto: Uprava carina

Prvi slučaj je otkriven tokom popodnevnih sati kada je carinik za detaljnu

kontrolu izdvojio ''mercedes A klase'' albanskih registarskih oznaka koji je na prelaz pristigao iz Makedonije. Automobilom je upravljao albanski državljanin koji je cariniku rekao da nema ništa da prijavi.

U saradnji sa policijskim službenicima, carinik koji je posumnjao da se u automobilu ipak nešto krije, uspeo je ubrzo da potvrdi svoje sumnje. Naime, u zadnjim bočnim "krilima" između tapacirunga i duplog spoljnjeg lima zadnjih "krila" pronašao je 26 paketa (15.64 kg) marihuane. U šupljinama vozila, koje su specijalno napravljene za potrebe krijumčarenja, otkriveno je i 2 paketa (1.068 grama) heroina.

foto: Uprava carina

Nedugo nakon što je otkriven ovaj pokušaj šverca droge, na prelaz je oko 21 čas pristigao i 34-godišnji državljanin BiH u pežou slovenačkih registarskih oznaka. Ovaj krijumčar, za razliku od prethodnog, nije ni pokušao da kamuflira narkotike koje prevozi. Pa su tako tri paketa marihuane, ukupne težine 3.948 grama, otkriveni ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, kao i u prtljažniku.

I ovaj automobil je kao i prethodni detaljno pregledan i na carinskom skeneru kako bi se isključila bilo kakva mogućnost da u njima ima još skrivenih opijata, navodi se u saopštenju Uprave carina.

(Kurir.rs)

Football news:

Pep Guardiola: I would have stayed at Manchester City and in League 2
Manchester United is ready to sell Alexis, Lingard, Smalling, Dalot, Jones and Rojo
Frank Lampard: I expect more from Chelsea, but now the result is most important
Atalanta does not lose 15 matches in a row – 13 wins and 2 draws
Lorient threw one newcomer off a plane and sent another under the water-all for the sake of presentations on social networks
Pasalic scored a hat-trick in the match against Brescia. Atalanta smashes the opponent 6:1
Rummenigge on Ribery: Hennessy was like a second father to him, and I was like a second mother