Serbia

Zašto je Maradona voleo Srbe? VIDEO

Kako je izgledalo biti saradnik, ali i pre svega prijatelj čuvenom Dijegu Maradoni?

Nije mnogo ljudi iz Srbije imalo tu priliku, ali je Bojan Drulović upoznao Dijega sa njim održavao kontakte bukvalno do samog kraja života verovatno najvećeg fudbalera svih vremena.

Bojan je trener u Ujedinjenim Arapski Emiratima i o odnosu sa Dijegom Armandom Maradonom govorio je za Prvu televiziju, između ostalog i zašto je Argentinac toliko voleo Srbe.

"U svemu je bio broj 1, gde god se pojavljivao svi su ga gledali kao jednu vrstu božanstva. Kod njega nema sredine ide iz krajnosti u krajnost. Ja sam i dalje u šoku, osećanja su mi pomešana, imam mnogo uspomena s njim koje ću čuvati do kraja života. On je uvek isticao sličnost u mentalitetu našeg i argentinskog naroda. Ne samo u sportu, drži nas strast da šta god radimo, radimo do kraja. To ga je prvo vezalo, a posle prijateljstvo sa Novakom Đokovićem i Emirom Kusturicom koga je smatrao za prijatelja. Nemanja Matić je bio sledeći u nizu srpskih sportista koje je cenio i poštovao. Ljude je uvek cenio pre svega po tome kakvi su kao ljudi", rekao je Dulović.

Football news:

Setien is demanding 4 million euros in compensation from Barca. Valverde's resignation cost the club 11 million
Two Cornell players tested positive for coronavirus after the match with Barca
Mbappe finished 1st on the Ligue 1 goalscoring list, scoring 13 goals in 17 appearances. He broke the streak of 4 games without goals
Holland has scored 27 goals in his first 28 Bundesliga appearances. He's the second person to do this
Sevilla are trying to sign Papa Gomez, Monchi is in talks. Atalanta wants to sell him to a club not from Italy
Holand has scored 14 goals in 13 Bundesliga games this season
Neymar is playing his 100th game for PSG. He has been at the club since 2017