This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

ZATVORENA ISTRAGA ZBOG NEDOSTATKA DOKAZA! UEFA nije našla NIŠTA protiv SLAVIJE!

Preliminarnom istragom je zaključeno da "nema dovoljno dokaza o rasizmu ili diskriminatorskom ponašanju na utakmici koji bi opravdali otvaranje disciplinskog postupka - navela je Uefa.

Sparta je trebalo da ugosti Rendžers na praznom stadionu zbog prethodnih optužbi za rasizam, ali je Uefa dozvolila da toj utakmici prisustvuje 10.000 hiljada dece uzrasta od šest do 14 godina.

reuters

 

Tokom utakmice, po navodima iz škotskog kluba, na meti rasističkih napada bio je Glen Kamara, koji je u Pragu već imao problema na utakmici protiv Slavije u martu ove godine. Kamara je posle te utakmice protiv Slavije prijavio da ga je Ondžej Kudela rasistički vredjao, zbog čega je kasnije fudbaler češkog tima suspendovan na deset utakmica.

Sparta je negirala optužbe za rasizam, a potom je ceo slučaj podignut i na diplomatski novo pošto je češki ministar spoljnih poslova Jakub Kulhanek zatažio od britanskog ambasadora u Pragu zvanično izvinjenje od Fudbalskog saveza Škotske zbog toga što su češka deca optužena za rasizam, a Česi uporedjeni sa trulim voćem.