Serbia

ZELENAŠ I ŠALTERUŠA OJADILI PROKUPLJE: Muž i žena pljačkali sirotinju, pa završili iza brave

Zoran Kocić iz Prokuplja uhapšen je zbog sumnje da se bavio zelenašenjem, dok je njegova supruga Mirjana, inače radnica prokupačke pošte, osumnjičena da je zloupotrebom položaja počinila proneveru.


Supružnicima je određen pritvor do 30 dana, a na istrazi koja je pokrenuta protiv njih rade inspektori iz posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, kao i posebno odeljenje Višeg tužilaštva u Nišu.

Malverzacije

Kako za Kurir otkriva dobro obavešten izvor, Kocići su novac na kamatu davali socijalnim slučajevima, da bi dugove potom naplaćivali malverzacijama s poštanskim blanko nalozima za isplatu novca.


- Sumnja se da je Zoran pozajmljivao novac korisnicima socijalne pomoći, dečjeg dodatka i ostalim najugroženijim građanima. Njih je, kako se sumnja, potom primoravao da mu kao garanciju da će vratiti dug daju na uvid rešenje o socijalnim primanjima, potpisane blanko naloge za isplatu novca, kao i lične karte. Novac je potom podizao uz pomoć supruge, koja je šalterski službenik u prokupačkoj pošti - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Korist

Prema nezvaničnim informacijama, supružnicima se na teret stavlja da su vršnjem krivičnih dela stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od čak 60.000 evra.


- Kocići su pod lupom istražnih organa već duže vreme, a pretresom njihove kuće pronađena je i sveska u kojoj su svi podaci o dužnicima. Kako je istraga odmicala, pojavili su se i dokazi da su oni podizali novac od socijalne pomoći osobama koje trenutno nisu u Srbiji. Taj deo predmeta, međutim, i dalje nije okončan, već je istraga u toku - kazao nam je izvor blizak istrazi.

Trideset dana
Iza brave zbog svedoka

Osumnjičenim supružnicima je, kako Kurir nezvanično saznaje, određen pritvor zbog postojanja okolnosti da bi boravkom na slobodi uticali na svedoke i ponovili krivično delo. Kako saznajemo, u daljem toku istrage biće saslušano i nekoliko oštećenih korisnika socijalne pomoći.

(Kurir.rs/Biljana Roganović/Foto:Privatna arhiva)

Football news:

Sterling scored 27 goals for the season and broke his record. He scored a hat-trick against Brighton
Three Atalanta players have scored 15+ goals in the Serie A season. This is the best result since 1952
Setien on the title fight: Barcelona does everything possible, but Real Madrid wins all the matches
Lampard after 0:3 with Sheffield: Chelsea must fight for the top 4. I've learned a lot
Simone Inzaghi: Scudetto for Lazio-a place in the Champions League. Talk of winning Serie A was exaggerated
Player the Premier League has admitted that he is gay anonymously. The letter was sent to the newspaper by the Foundation named after a football player who committed suicide after coming out
Messi has given 20 assists in La Liga. This is the best result of the tournament in 11 years