Slovenia

Bayern v Nemčiji brez konkurence

0,00

termometer

Nemški pokal, finale
0,00

termometer

Nogometaši Bayerna iz Münchna so dvajsetič postali zmagovalci nemškega pokala. V finalni tekmi v Berlinu so premagali Bayer Leverkusen s 4:2 (2:0). Bavarci so tako osvojili dvojno krono v tej sezoni, saj so pred kratkim osmič zaporedoma postali tudi prvaki nemškega prvenstva.

Njihova forma je nadvse impresivna, saj tekme niso izgubili že od 7. decembra 2019. Dobili so sedemnajst tekem zapovrstjo oziroma petindvajset od zadnjih šestindvajsetih. Nadvse učinkoviti so tudi v finalih nemškega pokala; v štiriindvajsetih nastopih so izgubili le štirikrat.

Za Bayer Leverkusen je bil to četrti nastop v finalih nemškega pokala, ostaja pa pri enem naslovu iz leta 1993, ki je hkrati njegova zadnja osvojena lovorika.

Čeprav je Bayer dobil dva od zadnjih treh medsebojnih obračunov, pa tokrat ni imel pravih možnosti za uspeh. Bavarci so v 25. minuti vodili že z 2:0; najprej je s prostega strela z roba kazenskega prostora zadel David Alaba, nato pa je bil v protinapadu natančen še Serge Gnabry.

V drugem polčasu je dvakrat v polno za Bayern zadel še Robert Lewandowski (59., 89.), ki je tako s šestimi zadetki postal prvi strelec nemškega pokala v tej sezoni. Poljski napadalec je tako že četrto leto zaporedoma prvi strelec pokalnega tekmovanja, hkrati pa je bil to njegov 51. zadetek v sezoni.

Častna zadetka za Bayer sta dosegla Sven Bender v 63. minuti in Kai Havertz z enajstmetrovke v 95. minuti.

Preberite še:

Jan Oblak
Jan Oblak
Sportal Oblak zaklenil vrata, težko delo za Real in Barcelono
Jan Oblak
Jan Oblak
Sportal Španija ploska novemu mejniku Oblaka, predsednik Rijeke pomiril Rožmana

Football news:

Sergio Region: Sevilla are determined to win the Europa League. We want to win everything we can
Well, about the game with Olympiacos: We did a great job. I watched the match Sevilla-Roma, now I will review it
In the 1/4 final of the Europa League, Bayer will play Inter, Manchester United-with Copenhagen, Wolverhampton against Sevilla, Shakhtar-Basel
Pep Guardiola: Getting children back to school is more important than spectators at stadiums
Raul Jimenez has scored 37 (27+10) points in all competitions this season. Best result in the Premier League alongside de Bruyne
Sevilla has won the Europa League or the UEFA Cup after reaching the 1/4 final on the last 5 occasions
Arsenal are laying off 55 employees, although they have persuaded the players to cut their salaries so as not to fire anyone. The team was disappointed