Slovenia

Brezdomec v Nemčiji z lokom razorožil štiri policiste in pobegnil v gozd

icon-content-book-3PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemška policija je aktivirala več helikopterjev, pripadnikov specialnih enot ter nekaj sto policistov, ki lovijo 31-moškega. Ta je razorožil štiri policiste ter nato pobegnil v Schwarzwald (Črni gozd). Policija trenutno ne pozna motivov moškega, ki je napadel policiste v kraju Oppenau.

Policija je sporočila, da je moški nevaren in obrožen. Pri sebi ima lok in puščice, naj pa bi bil obrožen tudi z nožem in pištolo. Prav tako tudi dobro pozna gozd in njegovo okolico.

Oblasti v mestu Oppenau, zahodno od Stuttgarta, so prebivalce pozvale, naj ostanejo doma. Policija je zaprla vse ceste, ki vodijo v mesto, prav tako pa je nad mestom razglašena prepoved poletov. Zaprte so tudi šole in vrtci. 

Policisti nadzorujejo vse poti v iz mesta Oppenau.FOTO: AP

Kot poročajo nemški mediji, naj bi šlo za brezdomca, ki je znan prebivalcem Oppenaua. V preteklosti ga je že večkrat obravnavala policija, predvsem zaradi posedovanja orožja. 

Župan Uwe Gaiserje povedal, da ima 31-letnik na voljo veliko možnosti za uspešno skrivanje v gozdu. 

Do incidenta je prišlo, ko je policija moškega poskušala legitimirati na obrobju gozda v nedeljo zjutraj. "Najprej je sodeloval v postopku, nato pa nenadoma v policiste uperil orožje," je povedal tiskovni predstavnik policije Yannick Hilger. Policisti so morali položiti svoje orožje na tla, moški pa je nato pobegnil v gozd.

Na terenu je po zadnjih podatkih več sto policistov, helikopterji ter tudi pripadniki specialnih enot s policijskimi psi.

Football news:

Vertonghen goes to Benfica. The contract is for 3 years
Arsenal will sign Willian in the next two days
Juventus highly rates Raul Jimenez. He's like Pirlo and Partici
Juventus are seriously Interested in Atletico midfielder Thomas
Champions League format for Atletico: Simeone's team is still an underdog, but now they have the best chance
Atletico claims the goalkeeper of the national team of Serbia and Eibar Dmitrovic, compensation – 20 million euros
The FA Cup will be held without replays in the 2020/21 season, and there will be one match in the 1/2 final of the League Cup