Slovenia

Erjavec popustil? Danes znano, kako bo Desus sodeloval z vlado

Izvršni odbor Desusa bo danes razpravljal o razmerah v stranki in njenem delovanju po neuspeli konstruktivni nezaupnici. Pričakovati je odgovor, kako utegnejo pri uresničevanju programa Desusa sodelovati z vlado.

Predsednik Karl Erjavec in poslanci so se po Erjavčevih navedbah v torek strinjali, da bodo delo nadaljevali skupaj kot zmerna opozicija. To pomeni, da bodo podpirali vse tiste predloge, ki so v korist starejših in upokojencev, je po torkovem pogovoru s poslanci pojasnil Erjavec. Po njegovih navedbah so se tudi dogovorili, da ostanejo štirje poslanci še naprej v stranki.


 

Ne skrivata kritik


Erjavec se je namreč v skladu s svojo napovedjo v torek pogovoril s poslancema Brankom Simonovičem in Ivanom Hršakom, ki v javnosti ne skrivata kritik na njegov račun. Pri pogovoru je sodeloval tudi vodja poslanske skupine Franc Jurša. Z njim in s poslancem Jurijem Lepom se je sicer Erjavec pogovoril že pred tem, je ta pojasnil po seji vodstva stranke v četrtek.

Po seji vodstva stranke so se pojavljala tudi ugibanja, da naj bi si Erjavec želel izključitve Simonoviča (poslanca Roberta Polnarja so že izključili) in nekaterih drugih iz stranke. Po torkovem pogovoru pa so, kot kaže, za zdaj pomirili strasti. Po Erjavčevih navedbah bodo na današnji seji izvršnega odbora prisotni tudi vsi štirje poslanci, ki sicer po torkovem pogovoru s predsednikom stranke izjav niso dajali.


Kakšno bo sodelovanje?


Po današnjem izvršnem odboru je sicer pričakovati tudi odgovor, kako namerava Desus kot opozicijska stranka uresničevati svoj program oziroma kako utegne pri tem sodelovati z vlado Janeza Janše. V vladi sicer še vedno dela kmetijski minister iz vrst Desusa Jože Podgoršek.

V skladu z Erjavčevo napovedjo je danes pričakovati tudi njegov predlog za zamenjavo generalnega sekretarja stranke. Namesto Lidije Štruc predlaga Zlatka Ficka.

Football news:

Tuchel-Werner: Timo, you play on the right. You've been playing left for a quarter of an hour. Don't you understand?
Liverpool are 7 points behind the Champions League zone, 8 points behind the lost ones
Neymar can play against Barcelona for about 30 minutes
Benfica offers Diego Costa a 2-year contract with a salary of 3 million euros per year
Thierry Henry: Pep is obsessed with tactics. He sees and wants to change so many things that it can be a problem
Cavani is close to an agreement with Boca Juniors. He wants to leave Manchester United in the summer
There are only 6 coaches in the world with a positive balance against Pep. The leader of the rating-Sulscher