Slovenia

Espargaro po podpisu s Hondo: Tolažim se s tem, da sva si z Lorenzom kot dan in noč

"Honda ne podpisuje z 'drugim' dirkačem, temveč z dirkačem, ki se bo boril za naslov," je katalonski dirkač Pol Esparagaro opisal življenjsko priložnost. Podpisal je namreč pogodbo s Hondo, h kateri se bo preselil po koncu letošnje sezone. Ta se bo začela že ta konec tedna, seveda s prenosi na VOYO in Kanalu A. Ne zamudite!

Pol Espargaro se bo v sezoni 2021 s KTM-a usedel na Hondin motor.FOTO: AP

Na vprašanje, ali ga je strah, ker si bo delil garažo z vselej lačnim Marcom Marquezom, je Pol Espargaro odgovoril: "Da, seveda. Marc je pač Marc. Vsi smo videli, kakšen je in tudi jaz sem dodobra spoznal, kakšen je.  Bil sem eden redkih, ki se je lahko boril z njim v 125 cc in moto2. Težko bo, toda po drugi strani se na to lahko gleda tudi tako, da bom, ker bom blizu najboljšega na svetu, imel dostop do nekaterih informacij, ki jih lahko dobiš le, če si v tej ekipi." Pri 29 letih je Espargaro dočakal največji izziv v karieri, seli se v moštvo, s katerim ima realne možnosti za boj za naslov prvaka. Visokih ambicij Katalonec, ki je leta 2013 osvojil naslov prvaka v razredu moto2, ne skriva. "Največji cilj, ki si ga lahko dirkač zada, je, premagati najboljšega in prav to bom poskušal narediti. Trdo bom delal in od sebe dal vse, kar bom lahko," je zašpanski AS še pojasnil trenutni član ekipe KTM. Avstrijski proizvajalec sicer ni skrival želja, da bi Katalonca zadržal v svojih vrstah.

Pol Espargaro bo dirkal ob boku Marca Marqueza

Espargaro verjame, da je pravi profil dirkača za Hondo, saj sodi med tiste bolj agresivne dirkače na stezi, ki se ne bojijo oddrsavanja. A kljub vsemu se je na Hondi opekel že marsikateri dirkač, nazadnje Jorge Lorenzo. "Z Lorenzom je Hondi šlo precej slabo. Gre za motor, ki potrebuje ambicioznega dirkača, ki bo dal od sebe prav vse, kar lahko, ki ne bo varčeval z močmi in ki zna trpeti. Jaz sem se glede tega v zadnjem času veliko naučil. Veliko sem trpel v projektu KTM-a, toda uspel nam je korak naprej in lahko da sem najbolj ambiciozen dirkač v karavani," je prepričan Pol, ki se lahko z bodočim moštvenim kolegom Marquezom poistoveti tudi v tem, da v karavani elitnega razreda motoGP tekmuje tudi proti bratu. 

Pol Espargaro se ne boji napasti Marca Marqueza v boju za naslov prvaka.FOTO: MotoGP

Z Lorenzom sta si kot dan in noč
Pa ga ni strah selitve na Hondo po slabi Lorenzovi izkušnji? "Da, tega je strah celega sveta, saj je Jorge izvrsten dirkač, toda to ti daje vedeti, da motor ni enostaven za voziti, da se je treba boriti in da gre za poseben motor. Toda jaz sem imel srečo spoznati Jorgeja pri Yamahi in videl sem, kako vozi, bila sva si kot dan in noč, popolnoma različna. Spoštujem njegovo izkušnjo s Hondo, toda tolažim se s tem, da vozim precej drugače kot on. To bi mi lahko pomagalo pri privajanju na Hondo,"  je razložil Espargaro. Ta aktualnemu prvaku Marcu Marquezu, ki ga je med elito v boju za naslov prvaka ugnal le Lorenzo, v sosednjo garažo sporoča: "Moja vloga pri Hondi je iti na stezo in premagati Marca. Honda ne podpisuje z 'drugim' dirkačem, temveč z dirkačem, ki se bo boril za naslov. Nisem podpisal zato, da bom rekel, da sem odšel k Hondi, kjer bom v vlogi 'drugega' dirkača."

icon-food-cookie

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Football news:

Nuno about 0:1 with Sevilla: Disappointment. Wolverhampton conceded too often in the final minutes
Immobile about Newcastle: They called my agent when the sheikhs bought the club
Liverpool are confident they will sign Tiago. The player has already agreed a contract and is pressing Bayern
Our judging = fear and helplessness. Instead of Kaloshin and Kashshai – a soulless system that does not care
Lothar Matteus: Messi is not enough to pass such a Bayern. I am not afraid of Barca
Thomas Tuchel: Mbappe will play Atalanta if nothing happens
Lille acquired 20-year-old forward David from Gent. He is the best sniper of the CONCACAF Cup