Slovenia

FOTO: Noč nožev v Splitu, v krvi ležali pred vhodom v lokal

SPLIT, DUBROVNIK – Potem ko so končno zadihali po glasbenem festivalu Ultra, je Split zajelo nasilje. V noči na petek je neznani moški pred vhodom v restavracijo na Bačvicah z nožem napadel in hudo ranil kar štiri ljudi!

Policiste in reševalce so panični obiskovalci obvestili, da pred vhodom v lokal ležijo ranjenci: te so nemudoma oskrbeli in menda niso v smrtni nevarnosti, možje postave pa so kmalu prijeli domnevnega osumljenca. Ta se je sprva upiral, zato so ga popršili po očeh in prijeli, zaradi močne učinkovine pršila pa ga je pregledal tudi zdravnik. Moški je imel pri sebi nož, motiv za napad in druge podrobnosti policisti še raziskujejo.

Komaj so si odpočili po burni Ultri, že so se pojavili nasilni obračuni.

Nič kaj bolj mirno ni v največjem dalmatinskem biseru, Dubrovniku. Noč prej se je namreč 28-letni taksist sprl z dvema moškima, prepir je prerasel v prerivanje, eden od moških pa je potem nenadoma potegnil strelno orožje in proti taksistu kar šestkrat ustrelil! K sreči ga je zadel le enkrat, in to v koleno, napadalca pa sta se po obračunu pognala v beg. Eden od njiju je menda stari znanec policije, ta nasilneža še vedno išče. O strelskem obračunu poročajo tudi z drugega konca naše južne sosede, iz Vinkovcev, med nasilnim napadom v nočnem lokalu je umrl 24-letnik.

Niti najmanj mirno ni bilo v minulih dneh niti v Istri, kot smo že poročali, je Zagrebčan, ki je delal v Pulju, z nožem v srce zabodel nemškega turista in ga ubil, menda zaradi kritike njegove pričeske. 

Football news:

Simone Inzaghi: Scudetto for Lazio-a place in the Champions League. Talk of winning Serie A was exaggerated
Player the Premier League has admitted that he is gay anonymously. The letter was sent to the newspaper by the Foundation named after a football player who committed suicide after coming out
Messi has given 20 assists in La Liga. This is the best result of the tournament in 11 years
Chelsea lost by at least 3 goals in the Premier League for the first time in 11 months
Messi scored 20+20 points for the season in the League and repeated the achievement of Henri. In the XXI century, only they did it
Legia won the Polish championship for the 4th time in five years. It repeated the League record for titles (14)
Lazio has lost 3 matches in a row and can concede 2nd place in Serie A if Atalanta wins against Juve