Slovenia

Hrvati sporočajo: Slovenci, dobrodošli! Prečkanje meje kmalu hitrejše

Hrvaški minister za turizem Gari Capelli je javnosti predstavil načrt za odprtje poletne turistične sezone, ki predvideva, da bodo do konca maja potovanja v njihovo državo olajšana za Slovenijo, Avstrijo, Madžarsko, Češko in Slovaško, junija pa za Nemčijo, Poljsko in druge države, ki imajo podobno stabilno epidemiološko situacijo. Hrvaški turistični sektor je razkril tudi načrt odprtja turističnih objektov in priporočila za potovanje turistov na Hrvaško, poroča 24sata.

Načrt predvideva, da se bodo do konca maja odprli vsi kampi v Istri, Kvarnerju in Dalmaciji in nekateri hoteli, junija pa se pričakuje popolno odprtje večine hotelov in drugih turističnih nastanitev.

Turistična aplikacija za hitrejše prečkanje meje

Hrvaške meje so odprte za prihod turistov. Ob prihodu morajo turisti imeti potrdilo o nastanitvi, na meji pa dobijo navodila za varno bivanje v njihovi državi. V izdelavi je tudi turistična aplikacija, ki bo gostom omogočila najavo prihoda, na ta način pa bo prehod meje hitrejši. »Hrvaška ima sijajno epidemiološko situacijo,« je med drugim poudaril direktor hrvaške turistične zveze Veljko Ostojić.

Football news:

Ex-city defender Onuoha: I never felt safe in the US. If the police don't like it, you can lose your life
Barcelona wants to bring back 19-year-old Manchester City defender Garcia. The English are not going to let him go
Gianni Infantino: We must all say no to racism and violence. In any form
Barcelona for 4.5 million euros will buy 70% of the rights to 19-year-old forward Sao Paulo Maya
Martin Ødegaard: Sociedad wants to get into the Champions League is a dream. It's hard to fight Real Madrid and Barca, but we can fight the rest
Newcastle midfielder Longstaff is close to a move to Udinese. His salary will increase by more than 30 times
Milan defender Duarte was injured. This is the second injury at the club after resuming training