Slovenia

Igralka osupnila: Prebolela sem covid, testi pa ves čas negativni

0,01

termometer

0,01

termometer

Igralka Alyssa Milano je na Instagramu razkrila, da je pred štirimi meseci prebolevala hudo obliko viroze, ki je po simptomih spominjala na covid-19, a so bili njeni brisi ves čas negativni. Celo hitri test na protitelesa ni pokazal, da je prebolela okužbo. Šele zdaj, mesece kasneje, je podrobna preiskava vendarle potrdila diagnozo: takrat je zbolela za covid-19.

Dolg zapis o svoji izkušnji je 47-letna igralka delila ob dveh fotografijah. Na prvi nosi kisikovo masko, z druge je razvidno, da ima v sebi protitelesa, ki kažejo, da je najverjetneje prebolela okužbo z novim koronavirusom.

"To sem jaz 2. aprila, za tem ko sem bila dva tedna bolna. Nikoli še nisem bila tako bolna. Vse me je bolelo. Izgubila sem vonj. Občutek sem imela, da mi slon sedi na prsih. Nisem mogla dihati. Hrane nisem mogla zadržati v sebi. V dveh tednih sem izgubila štiri kilograme. Bila sem zmedena. Imela sem nizko vročino. In grozljive glavobole. Praktično vse simptome bolezni covid sem imela," je Alyssa Milano opisala svoje počutje pred štirimi meseci. V nadaljevanju je pojasnila, da jo je pri vsem najbolj zmedlo to, da so bili brisi, ki so ji jih odvzeli, negativni.

Coco in oče
Coco in oče
Trendi Zvezdnica spregovorila o očetovi bitki z boleznijo covid-19

"Konec marca sem bila dvakrat testirana na covid-19 in oba testa sta bila negativna. Ko sem se počutila malce bolje, sem prav tako naredila test na protitelesa (tistega, ki se ga naredi z vzorcem iz prsta). Negativen. In po štirih mesecih spopadanja s simptomi, kot so vrtoglavica, težave z želodcem, neredne menstruacije, razbijanje srca, pomanjkanje sape, težave s kratkoročnim spominom in splošno slabo počutje, sem naredila še dodatne krvne preiskave v laboratoriju. In sem pozitivna na covid protitelesa. Prebolela sem covid-19. Samo rada bi, da veste, da testi niso vedno zanesljivi in da verjetno pravih številk o okuženih sploh ne poznamo," je nadaljevala zapis.

Prav tako je vsem, ki še vedno mislijo, da je virus velika laž ali pa zgolj lažji prehlad, položila na srce, naj ne bodo neumni. Sama je namreč imela občutek, kot da umira, je zapisala. Zdaj bo darovala krvno plazmo v upanju, da bo tako vsaj malo pomagala pri iskanju zdravila oziroma cepiva. Vse svoje sledilce je pozvala k temu, naj dosledno upoštevajo nasvete za preprečevanje širjenja okužbe: naj nosijo maske, si redno umivajo oziroma razkužujejo roke in vzdržujejo socialno distanco.

Testiranje za covid-19
Testiranje za covid-19
Novice Covid-19: imamo tudi hitrejše teste, vendar le za najnujnejše bolnike
debelost
debelost
Trendi Covid-19 in debelost: takšne osebe na intenzivni negi so izziv za zdravljenje
cepivo koronavirus
cepivo koronavirus
Digisvet Eno cepivo proti covid-19 se je pri poskusih na opicah zelo dobro odrezalo

Football news:

Lampard on relegation from the League Cup: we Need to keep a positive attitude. Everything will come if Chelsea score second, leading the score
Call of nature, what can you do? Dyer explained why he ran to the dressing room during the match with Chelsea
Mourinho and Lampard shook hands before the penalty shootout. In the first half, they had a fight
Dest arrived in Spain to complete a transfer to Barca
Lionel Messi: I Am responsible for my mistakes. I wanted Barcelona to become stronger
Mourinho went to the dressing room in the 77th minute of the game with Chelsea to bring back Dyer, who was not replaced
Manchester City have announced the transfer of Ruben Dias from Benfica. Defender signed a 6-year contract