Slovenia

Nočna mora mladega vratarja Rudarja (in sodnikov)

0

termometer

Nevsakdanje napake Tomaža Stopajnika in sodnikov v Velenju
0

termometer

Rudar je še 31. v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije ostal brez zmage, z 1:3 je izgubil proti Aluminiju, in je na dobri poti, da ponovi "podvig" Jadrana Dekanov iz sezone 1994/95, ki je sezono kot edini do zdaj sklenil brez samcate zmage. Tekmo v Velenju so zaznamovale nevsakdanje napake domačega vratarja Tomaža Stopajnika in tudi velika napaka sodnikov.

Jadran Dekani so v sezoni 1994/95 v 30 tekmah zbrali kar 27 porazov in tri remije. Rudar je Primorce pravzaprav že presegel, saj do zmage niso prišli že 31 prvenstvenih krogov (10 remijev in 21 porazov), a bodo imeli do konca še šest priložnosti, da le pridejo do tako želene prve prvenstvene zmage sezone.

Toda še veliko bolj od pričakovanega novega poraza Rudarja je presenetilo, kaj se je dogajalo na igrišču stadiona v Velenju, kjer je bil v središču pozornosti domači vratar Tomaž Stopajnik. Mladi čuvaj mreže Rudarja si je hudo napako privoščil najprej v 27. minuti, ko je podal žogo neposredno v noge Anteja Živkovića, ki mu ni bilo težko zatresti nebranjene mreže.

Komaj 19-letni vratar Rudarja je zakuhal tudi tretji gol Aluminija, ko je povsem napačno ocenil let žoge, šel iz svojega kazenskega prostora in Tilnu Pečniku omogočil, da ga matira s strelom prek njega in Kidričane popelje v vodstvo s 3:1. Nekdanji član Domžal in Celja bi moral takrat proslavljati že svoj drugi gol na tekmi, a so napadalca Aluminija v prvem polčasu oškodovali sodniki (glavni sodnik je bil David Šmajc, njegova pomočnika pa Matej Žunić in Miha Kalan). Po novi hudi napaki Stopajnika se je namreč žoga od prečke odbila v gol in se nazaj v igrišče odbila vsaj meter izza golove črte, a so sodniki zadetek spregledali.

Kaj vse se je dogajalo v Velenju, pa si lahko ogledate spodaj.

Napaka Tomaža Stopajnika za prvi gol Aluminija:

Napaka Tomaža Stopajnika in nepriznan regularen gol Aluminija:

Napaka Tomaža Stopajnika za tretji gol Aluminija:

Football news:

Liverpool are close to buying a defender for Olympiakos Tsimikas. Medical check-up-this week
Barcelona intends to sign Bernardo Silva. City can get Semeda
Real are planning to buy Dybala and are ready to include Kroos or ISCO in the deal (Sport Mediaset)
Conte about Inter before the 1/4 Europa League: we Continue to progress, we become stronger
Piontek is Interesting to Fiorentina. Herta wants just over 20 million euros
Barzagli or Grosso will replace Pirlo in Juventus U23
Daudov about Akhmat: I am Sure that the team will Interact better with each new game