Slovenia

Odvzel prednost 37-letnemu motoristu, ki se je huje telesno poškodoval

icon-content-book-3PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Ljubljani se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 34-letni voznik in 37-letni motorist. Voznik je odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal naproti. V trčenju se je motorist huje telesno poškodoval. Kot je sporočil predstavnik PU Ljubljana, je njegovo življenje ogroženo.

Danes, okoli 13. ure, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v križišču Tržaške in Viške ceste v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena 34-letni voznik osebnega vozila in 37-letni motorist. 

Kot so sporočili s PU Ljubljana, se je po do sedaj znanih podatkih prometna nesreča zgodila, ker je voznik, ki je pripeljal iz smeri Dolgega mosta proti centru, v križišču zavijal levo, pri tem pa odvzel prednost  motoristu, ki je pripelja nasproti. 

V trčenju se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana,  njegovo življenje pa je ogroženo. Ogled prometne nesreče, ki sta se ga udeležila dežurni preiskovali sodnik in tožilec, še poteka, preverjajo vse okoliščine nesreče. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bo o ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU Ljubljana. 

Najpogostejša vzroka prometnih nesreč, v katerih so udeleženi vozniki enoslednih motornih vozil, sta neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti. Krivda za prometno nesrečo pa ni vedno na strani motoristov, saj vozniki enoslednih vozil običajno povzročijo le polovico prometnih nesreč, v katerih umrejo. Zato policisti pozivajo k previdnosti.

Football news:

Messi posted a photo from the camp Nou: How much I missed this place
Barcelona refused to sell Fati for 100 million euros
Pickford on the Liverpool Derby: Everton have a chance to win. We want to do it for ourselves and the fans
Havertz will not play against Bayern because of muscle problems
Russian Russian midfielder Denis Cheryshev
Igalo on racism: I'll leave the field if I run into something like this. No country should put up with this
Suarez has fully recovered and is ready to play with Mallorca