Slovenia

Osnovnošolci navdušeno ustvarjali na Dnevu odprtih ateljejev na Glavnem trgu

Osnovnošolci navdušeno ustvarjali na Dnevu odprtih ateljejev na Glavnem trgu

V sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območno izpostavo Novo mesto (JSKD Novo mesto) smo organizirali Dan odprtih ateljejev za vse osnovnošolce. Ustvarjanje je potekalo v sklopu dveh razredov OŠ Otočec in OŠ Drska, ki so ustvarjali na dveh lokacijah pri mestni hiši na Glavnem trgu in v Parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca. Umetniško udejstvovanje je potekalo na temo trajnostne mobilnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2020. Ob zaključku so učenci skupno likovno delo podarili tudi županu Gregorju Macedoniju.

Otroci so se seznanili z različnimi risarskimi in slikarskimi tehnikami ter reciklažo papirja in uporabo le tega v uporabni umetnosti. Mentorji ateljejev so bili slikar Jože Kotar, ilustrator Peter Škerl, arhitektka Natalija Zanoški in oblikovalec Predrag Dobrijevič. Evropski teden mobilnosti vsako leto zaključimo z osrednjo prireditvijo Dan brez avtomobila, kjer bomo podelili priznanja in otvorili priložnostno razstavo današnjih umetniških del.

MO Novo mesto

Football news:

Azpilicueta about Kep: Sometimes everything goes against you. To overcome this, you need character
In memory of the beheaded teacher, all matches of the French championship will begin with a minute of silence
Klopp on van Dijk: we will wait for him like A good wife waiting for her husband from prison
Maguire and Cavani did not fly with Manchester United for the match against PSG
Italy is a view in Fortuna. The team plays in the second Bundesliga
The management of Barcelona demanded that the players go for a reduction in salaries. The team does not intend to negotiate
The youngster was ruled out for a month due to rupture of the soleus muscle. He will miss the Clasico