V sredo se je po zaslugi prisebnih prisotnih zgodba končala srečno. Foto: PU Kranj
V sredo se je po zaslugi prisebnih prisotnih zgodba končala srečno. Foto: PU Kranj

Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije, so zapisali v PU-ju Kranj, zato bodo v skladu s Pravilnikom o priznanjih policije zanje predlagali podelitev medalje policije za požrtvovalnost, RTC Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec.

Ključno vlogo je odigrala trojica na sedežnici. Včeraj smo poročali, da sta otroku, ki je sedel preveč na rob sedala in zato zdrsnil pod zapornico, pomagala otrok in ženska, zdaj pa je policija pojasnila,da so bili na sedežnici poleg dečka še tri osebe, odrasla moški in ženska ter deklica. Moški, državljan Slovenije, je skupaj z odraslo žensko ujel in dlje časa zadrževal otroka, po svojih močeh pa je otroka pomagala držati tudi deklica.

Pod sedežnico pa je reševalno mesto s postavljanjem mreže, ki se sicer uporablja za varovanje in ločevanje smučarskih prog, ustvarilo sedem posameznikov, eden izmed njih je bil Sandi Murovec, ki je za MMC pojasnil, kako je potekala bliskovita akcija, – vse skupaj je trajalo le nekaj minut –, ki se je le po zaslugi prisebnega odziva vseh prisotnih končala srečno.

Deset ljudi je bilo v zelo stresni situaciji zelo prisebnih in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja, rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo, so še zapisali v PU-ju Kranj.

Ob tem so znova pozvali, naj se javi ženska, ki je pomagala na sedežnici in je odigrala eno od ključnih vlog v reševanju. "Zato poziv, naj se nam javi, še vedno velja."