Slovenia

Policisti bodo za rešitelje otroka na Krvavcu predlagali medalje za požrtvovalnost

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kranjski policisti so sporočili, da bodo za vpletene v reševanje otroka, ki je na Krvavcu skoraj padel s sedežnice, predlagali medalje policije za požrtvovalnost. Še vedno ne vedo, kdo je ženska, ki je bila ena ključnih pri reševanju, zato jo pozivajo, naj se javi. "Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo," so zapisali policisti.

"Policisti so danes nadaljevali s poizvedovanjem o osebah, ki so na Krvavcu otroku včeraj pomagale pred neizbežnim padcem s sedežnice. Iz zbranih podatkov izhaja, da je v reševanju sodelovalo deset oseb," je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos.

Tri osebe so bile na sedežnici, sedem pa pod njo. "Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije. Zato bo Policijska uprava Kranj v skladu s Pravilnikom o priznanjih policije zanje predlagala podelitev medalje policije za požrtvovalnost, RTC Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec,"so še zapisali. 

"Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo," so zapisali policisti.FOTO: POP TV

Moški, ki je skupaj z odraslo žensko ujel in dlje časa zadrževal otroka pred padcem v globino, se je policiji danes javil sam. Gre za državljana Slovenije, ki je včeraj smučal na Krvavcu. "Poleg njiju je bila na sedežnici še ena deklica, ki je v okviru svojih zmožnosti tudi pomagala držati otroka," je pojasnil Kos.

Pod sedežnico je reševalno mesto s postavljanjem mreže, ki se sicer uporablja za varovanje in ločevanje smučarskih prog, ustvarilo sedem posameznikov, med katerimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči in policist.

"Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo," so še zapisali.

Celotno reševanje je trajalo nekaj minut. Otrok je pri padcu z velike višine utrpel lažje poškodbe. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Izredno pa nas žalosti, da še vedno ne vemo, kdo je bila gospa, ki je na sedežnici pomagala držati otroka in je odigrala eno od ključnih vlog v njegovem reševanju. Zato poziv, naj se nam javi, še vedno velja,"je zaključil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj.