logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Slovenia

Robert Kubica odslej v seriji DTM

0,00

termometer

0,00

termometer

Poljski dirkač Robert Kubica bo po lanski vrnitvi v formulo ena z Williamsom v novi sezoni 2021 dirkal v nemški seriji turnih avtomobilov DTM, poročajo nemški mediji.

Šef dirkaške serije Avstrijec Gerhard Berger je prihod 35-letnika označil kot "fantastično pridobitev za DTM", medtem ko je Robert Kubica dejal, da gre za eno najmočnejših dirkaških tekmovanj na svetu.

Kubica, ki je v formuli ena odpeljal 97 dirk, na katerih je enkrat zmagal (VN Kanade 2008), bo v novi seriji dirkal za moštvo BMW ART Racing Team, obenem pa bo v formuli ena opravljal delo rezervnega dirkača moštva Alfa Romeo.

Poljak je sicer kariero v formuli ena začel leta 2006, leta 2011 pa je na mednarodni preizkušnji v reliju v Italiji doživel hudo nesrečo, ki ga je stala boljše kariere na najvišji ravni.

Renault F1
Renault F1
Sportal Renaultova predstavitev dirkalnika, ki to ni bila
Kitajska F1
Kitajska F1
Sportal Dirka formule 1 na Kitajskem začasno odpovedana
Themes
ICO