Slovenia

Sestavili peticijo za opozorilne znake ob jezeru Piru, kjer je izginila 33-letna igralka

Po izginotju igralke serije Glee, Naye Rivera, so sestavili peticijo, ki poziva uradnike, naj ob kalifornijskem umetnem jezeru Piru postavijo opozorilne znake za plavalce. Medtem pa se je njen 4-letni sin Josey, ki je ostal sam na čolnu, vrnil v oskrbo očeta.

Dan po izginotju Naye Rivera, ki je po besedah pristojnih najverjetneje utonila v kalifornijskem jezeru Piru, so državljani s peticijo Change.orgpozvali oblasti, da plavalce opozorijo na nevarne razmere. "Naya Rivera ni prva niti zadnja, ki je izginila v jezeru Piru," je v opisu zapisala Erin Jordan, ki je pobudnica peticije. "Jezero Piru je zelo globoko jezero z nevarnimi vrtinci, ljudje že leta prosijo, da mesto postavi opozorilne table plavalcem."

Domnevajo, da je igralka serije Glee mrtva: znova organizirali iskalno akcijo

Jordanova je ugotovila, da domačini okrožja Ventura, kjer se nahaja jezero, zaradi slabih razmer ne obiskujejo tega območja, a se mnogi turisti ne zavedajo nevarnosti. "Ob jezeru Piru so potrebni znaki. Dovolj imamo čakanja. Zahtevamo pravico za vse, ki so izginili v jezeru. Postavite znake," je zaključila pobudnica. Ob tem je še poudarila, da uradniki ne bi smeli obtoževati posameznikov, ker niso nosili rešilnih jopičev in jih poziva, naj sami prevzamejo odgovornost. Dodaja še, da bi morali jezero 'zapreti'. 

Naya Rivera s sinomFOTO: Profimedia

Po poročanju Los Angeles Times se je v jezeru med letoma 1994 in 2000 utopilo približno sedem ljudi. Med žrtvami so zabeležili plavalce, ki so se podali v vodo brez rešilnega jopiča. To je potrdil tudi šerif okrožja Ventura,Kevin Donoghue, ki se zaveda težav glede utopitev v jezeru. 

33-letna igralka se ni vrnila na čoln k svojemu sinu, po tem, ko se je odločila, da bo v jezeru zaplavala. Za takšne dogodke so pogosto krivi močni vetrovi, hladna voda in globina jezera. "To območje je zloglasno zaradi vetrov," je o jezeru dejal Donoghue. "Nihče ničesar ne ve," je za People povedal vir blizu igralke. "Vsi le čakamo in skušamo ugotoviti, kaj se je v resnici zgodilo."

Sin pogrešane igralke v oskrbi njenega nekdanjega soproga

Med tem, ko oblasti še vedno iščejo pogrešano Nayo, za njunega sina skrbi Ryan Dorsey. Igralka in njen nekdanji mož sta se spoznala leta 2010 na snemanju serije Glee. V razmerju sta imela tako vzpone in padce, zato sta se pred poroko že večkrat razšla. Poročena sta bila med letoma 2014 in 2018, ko sta dobila tudi sina Joseyja, zato sta po ločitvi še vedno ostala v dobrih odnosih.

Ryan Dorsey in Naya Rivera.FOTO: Profimedia

Marca 2020 sta se dogovorila za deljeno skrbništvo nad njunim sinom, piše The Blast. Oba sta še naprej gradila svoji igralski karieri in igrala v različnih televizijskih serijah. Ryan je sicer sprva želel postati profesionalni atlet, a je svoje sanje po več poškodbah opustil. Pogrešana igralka je bila v razmerju tudi z raperjem Big Seanom, s katerim sta se zaročila, a sta zaroko nato tudi razdrla. 

Football news:

In Romania, a special champion: everything was decided in the match, the format of which was chosen 3 hours before the whistle
Danny rose: I was stopped by the police last week: is This a stolen car? Where did you get it?. And this happens regularly
Barcelona refused to sell for 60 million euros Trinca u, bought from Braga for 31 million. The club count on him
Chelsea will compete with Everton for Regilon. Real Madrid is ready to sell him
Espanyol asked La Liga to cancel the flight. The Catalans have been in the relegation zone since the fifth round
Inter have not yet decided on Conte's future. Everything will be decided after the Europa League
Haji resigned as Viitorul's coach