logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Slovenia

Sipovke vroče kot žerjavica, Grosupeljčanke poglobile krizo

0,03

termometer

1. DOL, ženske, 8. krog
0,03

termometer

Odbojkarice ekipe SIP Šempeter nadaljujejo izjemen niz. V 8. krogu 1. DOL so premagale Luko Koper in zmagale že sedmič zapored v vseh tekmovanjih. Zadnji poraz Šempetrank sega v oktober, ko so morale priznati premoč Novi KBM Braniku. V soboto je bil odigran še en dvoboj, v katerem so zadnjeuvrščene Formiske priznale premoč GEN-I Volley. Tretji obračun tega je bil na sporedu v sredo, Ankarančanke so bile boljše od Grosupljega. Dolenjke so izgubile še tretjič zapored.

Tekma v Hočah se je pričela s petnajstminutno zamudo, saj se je gostjam na poti pokvaril kombi in so morale čakati na drugi avtobus iz Nove Gorice. A že prvi niz je pokazal, da mlade domačinke napredujejo v igri, saj je bil začetek niza povsem izenačen. Šele v drugem delu niza so Goričanke pobegnile za tri točke, niz pa dobile z minimalno prednostjo.

Drugi niz so nato Novogoričanke dobile lažje, v tretjem pa so se spet mučile. Probleme jim je povzročal servis Taje Gradišnik Klajnšček, po njeni seriji začetnih udarcev so zaostajale s 7:16, a na koncu vendarle naredile preobrat.

SIP Šempeter je tekmo dobil predvsem zaradi napak tekmic. Tako Šempetranke kot Koprčanke so se izkazale s servisi, v drugih elementih pa niso blestele. Vseeno pa so več pokazale domače, ki se zato niti niso preveč namučile.

"Pomembnost tekme je vzela vso lepoto igre, saj smo spremljali izredno povprečno odbojko. Sicer sem pričakoval majhen padec v igri, saj smo med tednom naredili velik korak proti finalnemu turnirju pokala Slovenije, punce so očitno z glavami že na prihodnjih tekmah. Očitno nas v prihodnjih dneh čaka veliko dela, da igro vrnemo na želeno raven," po zmagi ni bil posebej zadovoljen domači trener Beno Božič.

1. DOL, ženske, 8. krog:

Sobota, 30. november:
Formis :  (-23, -17, -23)
SIP Šempeter : Luka Koper (18, 19, -12, 20)

Ponedeljek, 2. december:
Nova KBM Branik - Calcit Volley*

Sreda, 4. december:
20.00 Ankaran - ATK Grosuplje

*Dvoboj je bil odigran v sklopu lige MEVZA, štel je tudi za točke v 1. DOL.

Lestvica:

1. Calcit Volley   7  tekem -  18 točk
2. Nova KBM Branik 7  -   18
3. GEN-I Volley    7  -  13
4. SIP Šempeter    6  -  11
5. ATK Grosuplje   7  -  11 
7. Ankaran         7  -  9
6. Luka Koper      8  -  7
8. Formis          8 -  0

Themes
ICO