Slovenia

To so novosti četrte najbolje prodajane kie #foto

0,00

termometer

0,00

termometer

Pri Kii so v zadnjem času zelo pridni in predstavljajo novosti za njihove modele kot po tekočem traku. Tokrat je na vrsto prišel še najmanjši crossover stonic, kupcem pri nas in v Evropi so na voljo novi bencinski motor s tehnologijo blagega hibrida, inovativni ročni menjalnik "clutch-by-wire" in več opcij pri individualizaciji zunanjega videza.

Kia je v Evropi od leta 2017 prodala več kot 150 tisoč stonicov, tokratne posodobitve pa ne moremo šteti za prenovo, ampak bolj za nadgradnjo nekaterih funkcij, saj je model vizualno tako znotraj kot zunaj ostal nespremenjen. Nadgrajeni stonic bo v prodajne salone v Sloveniji zapeljal jeseni.

Kia rio
Kia rio
Avtomoto To je prva kia s takšnim motorjem #video

Blagi hibrid prinaša manjšo porabo goriva

Notranjost in zunanjost stonica ostajata skorajda nespremenjeni, a bodo lastniki dobili veliko več možnosti prilagajanja vozila Kia stonic Foto: Kia posamezniku kot prej, saj bodo na voljo nove barve karoserije in strehe, dodani so novi barvni paketi in nov dizajn platišč. V notranjosti bodo voznik in sopotniki najprej opazili večji, 8,0-palčni zaslon na dotik (prej sedempalčni) z infozabavnim in navigacijskim sistemom, ki prinaša nove funkcije 2. faze Kijine telematike UVO Connect. Varnost in vozniška asistenca sta nadgrajeni z novimi naprednimi asistenčnimi sistemi (ADAS).

Najpomembnejša novost je tako prihod litrskega turbobencinskega motorja z blagim hibridom, ki je na voljo v dveh izvedenkah - s 74 in 88 kilovati. Motor je lahko sparjen z novim inteligentnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki deluje po principu "clutch-by-wire", ali sedemstopenjskim dvosklopkovnim menjalnikom.

Seznam novosti končujejo prenovljeni motorji Smartstream, kjer je bil poudarek predvsem na večji učinkovitosti.

Football news:

Son of Rory Delap (Yes, the one who threw outs) already scores for Manchester City
Gian Piero Gasperini: Iličić asked about the Beginning of: What does he have that I don't?. I replied:
Alvaro Morata: a lot of forwards score 30-40 goals, but they don't win anything. I'm used to taking trophies
AC Milan are in talks with Tottenham to transfer Aurier
PSG are in talks with Chelsea about Ruediger's transfer
Gasperini on Serie A: Atalanta can't start the season with the goal of winning the scudetto, otherwise we will be lost
Showsport - about the transfers of Morata and Suarez (everyone should be happy) and the new Chelsea goalkeeper