Slovenia

V Celju in Hrastniku torkovo neurje povzročilo precej nevšečnosti

0,00

termometer

0,00

termometer

V Celju in Hrastniku je torkovo neurje povzročilo precej nevšečnosti. V Celju je bilo najhujše v naselju Zagrad, kjer so nastale poplave, poškodovana je tudi lokalna cesta. Prav tako je poškodovanih več cestišč v celjski občini, stanovanjske bloke na Hudinji pa je zalila voda. V Hrastniku pa je neurje povzročilo poplavljanje potoka Brnica.

Meteorna voda je v Celju zalila več objektov ter poplavila podvoze v Zagradu in Zgornji Hudinji, v katerih so ostala ujeta vozila. Na terenu poteka popis škode, tako da bo njena višina znana v prihodnjih dneh, je za STA danes povedal poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Celje Danilo Praprotnik.

Že tretje neurje v zadnjem mesecu

V Hrastniku pa se je sprožil zemeljski plaz, voda pa je zalivala objekte in ceste. Kot je na Facebooku zapisal hrastniški župan Marko Funkl, so bili v torek v Hrastniku že tretjič v zadnjih 30 dneh priča hudim neurjem. Ponovno so bile največje težave na vodotokih, za katere občina že nekaj let poziva državo k ureditvi.

"Vodotoki so v pristojnosti Direkcije RS za vode in so v zadnjih letih izjemno slabo vzdrževani, poraščeni in nepripravljeni na ujme, kakršnim smo priča zadnje dni. Ocena škode prvih dveh neurij, ki sta divjali v juliju, je skoraj milijon evrov. Tokratno škodo bomo popisali v naslednjih dneh. Brez pomoči države pa sanacije ne bomo zmogli," je še zapisal Funkl, piše STA.

Football news:

Pep about 3:1 with Wolverhampton: Sometimes Manchester City enter the season quickly, sometimes they don't. We played well
Kevin de Bruyne: Wolverhampton have caused Manchester City problems before. I am glad that we played well
Stefano Pioli: Milan are confident, can grit their teeth and fight. Zlatan proves that he is a champion
Ibrahimovic on the Bologna double: If I was 20 years younger, I would have scored a couple more. But I'm not old
Cavani's entourage and Atletico discussed a two-year contract at a hotel meeting
Abramovich is suspected of secretly investing in players of other clubs
Ibrahimovic has scored 23 consecutive seasons at club level