logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Moldova

A fost descoperite noile detalii despre viitoarea catastrofă climaterică

A fost descoperite noile detalii despre viitoarea catastrofă climaterică

Oamenii de știință de la Universitatea Cincinnati (SUA) au ajuns la concluzia că gheața arctică ar putea să înceteze să se formeze în luna septembrie a fiecărui an dacă temperaturile medii globale vor crește cu cel puțin două grade. Acest lucru va duce la schimbări climaterice în ecosistemele polare. Acest lucru este comunicat de către Phys.org.

Rezultatele modelării au arătat că există o probabilitate de 6 la sută a dispariției gheții de mare  odată cu încălzirea cu 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial.   Odată cu sporirea temperaturii cu două grade probabilitatea crește pînă la 28 la sută. 

Septembrie care este o perioadă de trecere între vară și iarnă se caracterizează prin cea mai mică suprafață a stratului de gheață în Oceanul Arctic. Gheața treptat dispare în perioada iunie-septembrie, iar la toamnă suprafața ei începe să crească. Însă dispariția stratului de gheață în septembrie încetinește revenirea Arcticii la regimul de iarnă, ceea ce prezintă  un pericol pentru foci și urși polari. 

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO