Moldova

A murit femeia căreia i s-a făcut primul transplant de față după ce a fost împușcată de soț

Connie Culp, prima femeie pacient din SUA, care a beneficiat în 2008 de primul transplant aproape complet de faţă, a murit la 57 de ani, conform reprezentanților clinicii Cleveland, unde în urmă cu 12 ani s-a realizat această operație complexă, informează CNN.

Femeia a murit în urma unor complicaţii provocate de o infecţie care nu a avut nicio legătură cu transplantul de față, a declarat un purtător de cuvânt al clinicii.

Connie Culp a fost supusă în decembrie 2008 la o complicată operație chirurgicală, care a durat 22 de ore, după ce a fost împușcată în față de soțul ei. Din cauza rănilor grave, medicii au fost nevoiți să îi reconstruiască 80% din față. Femeii îi lipsea complet nasul, osul palatal și ochiul drept, era incapabilă să vorbească sau să respire ori să mănânce în mod normal, fiind hrănită cu ajutorul unui orificiu practicat în trahee.

Medicii i-au reconstruit fața după un transplant de la o donatoare decedată.

După operație, Culp s-a declarat extrem de mulțumită de rezultat: „Acum pot mirosi din nou și pot mânca friptură”, a declarat femeia într-un interviu la CNN.

„Connie a fost o femeie incredibil de curajoasă care a inspirat multe alte persoane. Tăria de care a dat dovadă este dovada că ea rămâne pacientul care a trăit cel mai mult timp după o astfel de operație”, a declarat medicul Frank Papay, șeful Institutului de Dermatologie și Chirurgie Plastică din Cleveland care a făcut parte din echipa de chirurgi care a realizat transplantul.

Football news:

Sevilla have five defeats in matches for the European super Cup. This is an anti-record
Bayern won 4 trophies in a year. To repeat Barca's record, you need to take two more
Stefano Pioli: we Must pay tribute to Çalhanoğlu. He can become a key player in Milan
Flick won the fourth trophy of his coaching career
Bayern won the UEFA super Cup for the second time
Tottenham's goal was less than the norm by 5 cm. Mourinho on the match with Shkendiya-79
Bayern broke a 22-match winning streak by drawing with Sevilla in regular time