Moldova

BILANŢ LA FINAL DE SESIUNE: Deputaţii au adoptat 164 de acte normative

Odată cu încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului, instituția a tras linie și a făcut bilanţul. Astfel, deputații au adoptat 164 de acte normative, iar pe agendă mai sunt încă peste 300 de proiecte de lege şi de hotărâre. Unele se prăfuiesc în birouri de aproape un deceniu.

Potrivit datelor statistice oferite de legislativ, din februarie până în iulie, deputații s-au întrunit în 18 ședințe și au adoptat 133 de legi și 31 de hotărâri de Parlament. 

În total, au fost înregistrate 350 de inițiative legislative.  Cele mai multe, 90 la număr, aparțin Guvernului. Dintre fracțiunile parlamentare, cei mai activi au fost deputații Platformei "DA" cu 57 de proiecte înregistrate. Aleșii PAS au 47 de inițiative, iar socialiștii, cu trei mai puțin. Urmează grupul parlamentar PRO MOLDOVA care a elaborat 21 de proiecte.

Ceva mai puțin activi au fost deputații democrați, care au înregistrat 19 proiecte. 17 au cei din fracțiunea Partidului "ȘOR" şi tot atâtea au fost înregistrate de Preşedinte. Deputații independenți sunt autori ai patru proiecte. Totodată, 27 de inițiative legislative au fost propuse de Biroul Permanent al Parlamentului sau de către grupuri de deputați din toate fracțiunile parlamentare. 

Statistica mai arată că în această sesiune parlamentară mulți dintre deputați au chiulit de la ședințe. Cele mai multe absențe, 60 la număr, le au cei din fracțiunea PAS, iar cei din fracțiunea Partidului "ȘOR" au acumulat 58. Cu o absență mai puțin au socialiștii, urmați de aleșii din Platforma "DA". Democrații au 50 absenţe, iar parlamentarii grupului PRO MOLDOVA, 22. 

Legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie. Totodată, Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară.

Football news:

Hans-Dieter flick: Bayern players had to overcome the pain threshold to beat Sevilla
Julen Lopetegui: Neuer is an incredible goalscorer. Sevilla didn't use their chances
You should see Goretzky's goal again. Muller's goal and levandowski's discount - the magic of mutual understanding 🤝
Ivan Rakitic: We saw how important Neuer is for Bayern
Mueller - the best player of the match for the UEFA super Cup between Bayern Munich and Sevilla
Sevilla have five defeats in matches for the European super Cup. This is an anti-record
Bayern won 4 trophies in a year. To repeat Barca's record, you need to take two more