Moldova

Fiscul îți restituie banii, dacă ai plătit un impozit pe venit prea mare – detalii

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Din 1 iulie, persoanele fizice rezidente ale Republicii Moldova care nu desfășoară o activitate de întrerinzător și care au efectuat o supraplată la impozitul pe venit pot depune o cerere prin care li se va efectua restituirea banilor.

Este necesar ca cetățeanul să depună o cerere în acest scop, pe suport de hârtie sau în format electronic, informează Serviciul Fiscal de Stat (SFS). Formularul cererii poate fi văzut pe pagina web a SFS (anexa1).

Fiscul precizează condițiile specifice depunerii Cererii de restituire a sumei impozitului pe venit. Astfel, cererea poate fi depusă în termen de până la 6 ani din data efectuării şi/sau apariţiei supraplăţii, (după expirarea termenului de 6 ani cererea nu se examinează).

Modul de depunere a cererii poate fi următorul: pe suport de hârtie, în cadrul direcției de deservire fiscală, conform razei de deservire; electronic, prin aplicarea semnăturii mobile sau electronice, prin intermediul serviciului „Declarație electronică” de pe portalul www.servicii.fisc.md.

De asemenea, cererea scanată, cu lista documentelor confirmative, pot fi expediate SFS prin intermediul poștei electronice (mail@sfs.md) sau în mod clasic, prin intermediul oficiului poștal.

Pentru reducerea riscurilor de infectare cu COVID-19, SFS le recomandă tuturor cetățenilor să utilizeze în special ultimelor două moduri de depunere a cererii, care exclud contactul fizic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Football news:

Barcelona refused to sell for 60 million euros Trinca u, bought from Braga for 31 million. The club count on him
Chelsea will compete with Everton for Regilon. Real Madrid is ready to sell him
Espanyol asked La Liga to cancel the flight. The Catalans have been in the relegation zone since the fifth round
Inter have not yet decided on Conte's future. Everything will be decided after the Europa League
Haji resigned as Viitorul's coach
Karim Benzema: Ronaldo's Game made me love football
Sanchez will break his contract with Manchester United and leave for Inter for free. It will receive 7 million euros a year