Moldova

Închisoare de până la 2 ani pentru curse auto ilegale pe drumurile publice. Inițiativa, votată în prima lectură

Închisoare de până la 2 ani pentru curse auto ilegale pe drumurile publice. Inițiativa, votată în prima lectură

Proiectul de lege ce prevede sancțiune penală pentru cei care organizează și participă la curse auto ilegale pe drumurile publice a fost votat astăzi de către Parlament în prima lectură. Pentru ca prevederile acestuia să poată fi aplicate, deputații urmează să-l examineze și să-l voteze și în lectură finală.

Potrivit proiectului, Codul penal al Republicii Moldova este completat cu un articol nou care va reglementa desfășurarea curselor ilegale.

Astfel, participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Totodată, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de la 67 500 lei la 75 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 2 ani.

Inițiativa vine după un tragic accident din centrul capitalei, din 17 mai 2020, câns u Audi ce era implicat într-o cursă ilegală, a trecut la culoarea roșie a semaforului și s-a izbit violent într-un taxi. Șoferul și pasagerul taximetrului au decedat.

Șoferul automobilului „Audi”, a fost plasat în arest. Acesta refuză să colaboreze cu ancheta, afirmând că nu el s-ar fi aflat la volanul mașinii.

Football news:

Milan will offer 25 million euros for Celtic defender Ayer
Klopp on plans: Four years at Liverpool. After that, I want to do nothing for a year
Rogers Pro 1:4 with Bournemouth: Leicester play well only 45 minutes after the break
Inter and Roma are Interested in Garay
Liverpool want to sell Lovren, not let Him go as a free agent. Zenit are Interested in the player
PSG defeated Le Havre (9:0) in a friendly match. The game with Atalanta in the Champions League is in a month
Hazard was included in real's bid for the match with Granada, Hames-no