Moldova

La cine se pornise un bărbat din Ucraina care a reușit să treacă ilegal frontiera – Foto

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Un ucrainean cu vârsta de 36 de ani, condamnat de patru ori în țara sa pentru furt, a fost reținut pe 6 iulie de polițiștii de frontieră din Căplani, după intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova.

Bărbatul a fost reținut după ce a fost observat de localnicii vigilenți. El a fost dus în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Căușeni, iar pînă la sfârșitul zilei de 7 iulie va fi extrădat autorităților din Ucraina, conform acordului bilateral de readmisie.

Potrivit Poliției de Frontieră, ucraineanul, originar din Kirovograd, a declarat în cadrul audierilor că se pornise la niște cunoscuți din Chișinău. Bărbatul și-a recunoscut vina, justificându-și trecerea clandestină a frontierei prin faptul că n-ar fi reușit să intre legal în Republica Moldova, pentru că are probleme cu legea pe teritoriul Ucrainei.

Precizăm că polițiștii de frontieră din Căplani l-au reținut pe ucrainean după ce au fost alertați de populația locală că în sat a apărut „o persoană necunoscută”, cu „un comportament suspect”.
Pe parcursul zilei de 6 iulie, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene – cea despre care am relatat în această știre; 11 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; o încălcare a măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice; un caz de depistare a unui teren cu cânepă în cadrul operațiunii „MAC-2020”; doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; două persoană și o unitate de transport au fost identificate la trecerea frontierei cu consemn național.

Pe 6 iulie, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10.051 de traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6.236 de traversări, dintre care 4.101 de treceri la frontiera moldo-română și 998 de treceri la frontiera cu Ucraina. Pe cale aeriană, în țară au intrat 1.137 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Football news:

Real can sell Hames to Atletico for 10-15 million euros (El Golazo de Gol)
Henrik Larsson on racism: I hope that we will be able to eradicate this huge problem. Evil will never overcome good
Manchester City wants to buy 5 more players this summer. The club is Interested in Lautaro and Felix
West ham midfielder Antonio is the best player in the Premier League in July. He scored 8 goals in 7 matches
Brih is scheduled for the Manchester City – Real Madrid match. Zweier will judge the Juventus-Lyon game
Fulham returned to the Premier League, earned 135 million pounds and destroyed the fairytale of Brentford. Everything was decided by the trick of the defender and a stupid mistake of the goalkeeper
Fabinho: this Liverpool will be remembered forever. The title in the Premier League is special, because we had to wait so long