Moldova

Minerul devenit milionar peste noapte s-a mai îmbogățit cu 2 milioane $

Minerul din Tanzania care a devenit milionar peste noapte a mai încasat două milioane de dolari după ce a reușit să vîndă o altă piatră prețioasă rară, scrie BBC.

Saniniu Laizer a descoperit în luna iunie două pietre prețioase imense, cele mai mari descoperite vreodată în Tanzania. Grație acestei descoperiri, el a primit un cec de 3,35 de milioane de dolari. La începutul lunii august, Laizer a mai încasat 2 milioane de dolari, după o a treia descoperire de acest fel.

Tanzanita este una dintre cele mai rare pietre prețioase și poate fi găsită doar într-o mică regiune din nordul accestei țări.


Bărbatul și-a sfătuit colegii să colaboreze cu guvernul, dînd exemplu experiența sa: "Vânzarea acestei pietre către Guvern este transparentă", a spus Laizer.

Minerul, tatăl a peste 30 de copii, anunțase după primul cîștig că va da o petrecere pentru a sărbători, însă de această dată a anunțat că va folosi banii pentru a construi o școală și un spital în comunitatea sa din nordul regiunii Manyara.


Football news:

Pep about 3:1 with Wolverhampton: Sometimes Manchester City enter the season quickly, sometimes they don't. We played well
Kevin de Bruyne: Wolverhampton have caused Manchester City problems before. I am glad that we played well
Stefano Pioli: Milan are confident, can grit their teeth and fight. Zlatan proves that he is a champion
Ibrahimovic on the Bologna double: If I was 20 years younger, I would have scored a couple more. But I'm not old
Cavani's entourage and Atletico discussed a two-year contract at a hotel meeting
Abramovich is suspected of secretly investing in players of other clubs
Ibrahimovic has scored 23 consecutive seasons at club level