Moldova

Moldovenii care merg în România fără paşaport românesc vor sta în carantină

Lista țărilor din zona verde, cele care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare a fost actualizată de Guvernul României, iar zborurile suspendate către și dinspre aceste state urmează să fie reluate în data de 7 iulie.

Astfel, potrivit deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență excepția se aplică din data de 7 iulie persoanelor asimptomatice care sosesc în România din Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Marea Britanie, Monaco, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Țările de Jos, Ungaria, Vatican, precum și din state terțe – Algeria, Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia, Uruguay.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Republica Moldova nu se regăseşte în cea de-a doua listă, prin urmare, moldovenii fără cetăţenie română care vor pleca în România vor fi plasaţi în carantină.

PUBLIKA.MD amintește că, acum trei zile, Ambasada României în Republica Moldova a anunţat că toate persoanele care intră în România nu vor mai trebui să stea în carantină, după ce după ce a fost publicată decizia motivată a Curţii Constituţionale din România, care a constatat neconstiţională carantina. 

CITEŞTE ŞI Moldovenii care intră în România nu vor mai trebui să stea în carantină

Football news:

Fomin about career abroad: I don't plan so: in 20 — FNL, in 22 — RPL, in 24 — Europe. I move step by step
Mendes suggested Manchester United's Fati as an alternative to Sancho. Barcelona will not sell the midfielder and will extend his contract
Sevilla goalkeeper bunu about the 11-meter shot: he Coached a penalty with Ocampos. He is hitting the same way as Jimenez
Coach Porto conceição can change Conte at the head of Inter
Hans-Dieter flick: I Think Tiago should play in the Premier League. He wants a new challenge
Coutinho can play against Barca. The contract does not specify a ban on his participation in the match
The real life thinking about to return to Zeballos. The decision is up to Zidane