logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Moldova

Oamenii de știință ruși lucrează la elaborarea de combustibil verde pentru zona arctică

Oamenii de știință ruși lucrează la elaborarea de combustibil verde pentru zona arctică

Oamenii de știință de la Universitatea Federală Ural (UFU) dezvoltă elemente de combustibil ecologice pentru transportul arctic.


Este planificat ca acestea să emită cantitatea minimă de substanțe nocive în mediu, scrie TASS cu referire la directorul adjunct al centrului pentru lucrul cu întreprinderile din UFU, candidatul în științe fizice și matematice Alexandr Cerepanov.

Motoarele cu combustie internă cu o eficiență de 30% transformă energia combustibilă în energie electrică doar în proporţie de o treime, iar restul de 70% devin emisii și poluare dăunătoare pentru mediu. Prin urmare, inginerii sînt angajați în crearea de elemente de combustibil verzi.


Acum prototipurile de elemente de de combustibil au trecut teste îndelungate - 10 mii de ore sau 14 luni de funcționare continuă.

Detaliile tehnologice ale prototipului sînt încă necunoscute. Acesta va funcționa pe un sistem modular, iar utilizatorii vor putea extinde puterea datorită noilor module.


În viitor, o tehnologie similară poate fi aplicată nu numai în realitățile arctice, ci și în căsuțele de vară din zonele îndepărtate.
 
All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO