Moldova

R. Moldova și-a vaccinat 4% din populație împotriva COVID-19: Infectările printre medici au SCĂZUT cu 85,7%

Numărul persoanelor din R. Moldova vaccinate împotriva COVID-19 a urcat la 159 145, ceea ce reprezintă circa 4% din populația republicii.

Potrivit Angelei Paraschiv de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, până acum 138 687 de persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin, iar 18 458 - cu ambele doze.

Rata cea mai mare de acoperire cu vaccinuri este în rândul angajaților medicali - 80%, fapt ce a dus la reducerea cu 82,5% a cazurilor de infectate în domeniul medical și, în particular, cu 85,7% în rândul medicilor.

Reacțiile adverse postvaccinale reprezintă 0,83% (1 265) din numărul total al persoanelor vaccinate, iar 96% dintre acestea au fost ușoare. În cazul celorlalte 4%, a fost raportată febră mai mare de 38 de grade Celsius și, în unele cazuri, reacții alergice.

Totodată, 332 de persoane sau 0,22% din cele vaccinate s-au infectat cu COVID-19 în medie la 12 zile după imunizare, ceea ce înseamnă că o singură doză nu protejează totalmente împotriva infecției și e nevoie și de cea de-a doua doză.

R. Moldova a recepționat până acum 684 970 de doze de vaccin, iar un nou lot ar urma să ajungă la Chișinău până la începutul lunii iunie curent prin intermediul platformei COVAX.

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, a anunțat astăzi că autoritățile negociază în prezent cu producătorul vaccinurilor „Pfizer” procurarea unui lot de ser american.

Football news:

Solskjaer, Bielsa, Allardyce and Bruce are up for the title of best coach of April in the Premier League
The 28-year-old Toven moved to the Mexican Tigres. The 2018 World champion will play with Gignac
Hans-Dieter Flick: Lewandowski thinks about Gerd Muller's record. Robert is a world-class footballer, he is unique
Our blogger visited the Hall of Fame of International Football - it turns out that he is in Mexico. The creation was approved by Blatter, among the members of Lev Yashin
Mikel Arteta: Not playing in the Champions League for 5 years is a trend. Arsenal will not put up with this
Raul can take over Eintracht Frankfurt
Solskjaer on the Manchester United squad for the upcoming games: Someone won't be happy, but that's not my problem. This is the problem of everyone else