logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Moldova

Vânzările globale de calculatoare personale au crescut în 2019 pentru prima dată în ultimii opt ani

Vânzările globale de calculatoare personale au crescut cu 2,7% în 2019, până la 266,7 milioane unităţi, aceasta fiind prima creştere înregistrată după avansul de 1,7% din 2011, arată datele publicate luni de firma de cercetare de piaţă International Data Group, transmite agerpres.ro.

Utilizând o metodologie de calcul diferită, firma de cercetare de piaţă Gartner susţine că ritmul de creştere a fost mai modest, de doar 0,6%, anul trecut fiind livrate aproximativ 261 milioane PC-uri la nivel mondial.

"Anul care a trecut a fost unul sălbatic pentru piaţa de PC-uri, cea ce a rezultat într-o creştere semnificativă a pieţei care a pus capăt la şapte ani consecutivi de contracţie", a declarat vicepreşedintele IDC, Ryan Reith.

Principalii doi producători au controlat jumătate din vânzările de PC-uri în 2019, în frunte cu grupul chinez Lenovo Group, care a livrat 64,8 milioane PC-uri şi a controlat 24,3% din piaţa mondială, şi HP, cu 62,9 milioane PC-uri vândute şi o cotă de 23,6%. Urmează Dell cu o cotă de 17,5%, Apple cu 6,6% şi Acer cu 6,4%.

"Piaţa de PC-uri se confruntă cu provocări, dar anul 2019 a fost un semnal clar că există în continuare cerere pentru PC-uri", subliniază Ryan Reith.

Atât IDC cât şi Gartner susţin că livrările de PC-uri au crescut semnificativ în ultimul trimestru al anului trecut. Potrivit IDC, livrările globale de PC-uri s-au majorat cu 4,8% până la 71,8 milioane unităţi în perioada octombrie-decembrie 2019, acesta fiind cel mai bun rezultat trimestrial înregistrat după sfârşitul anului 2015. Şi în acest caz, topul principalilor cinci producători mondiali de PC-uri are aceeaşi ordine: Lenovo (17,8 milioane unităţi), HP (17,1 milioane), Dell (12, milioane), Apple (4, milioane) şi Acer (4,4 milioane).

Themes
ICO