Moldova

VIDEO/ Consilierii municipali, în ședință extraordinară: Demolarea barierelor și limitatoarelor de acces de pe străzile municipiului Chișinău, aprobată de CMC

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) s-a întrunit marți, 4 august, în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi sunt înregistrate 40 de chestiuni ce cuprind 107 proiecte de decizii.

A fost aprobat proiectul de decizie cu privire la stabilirea relațiilor funciare de superficie cu titlu gratuit asupra lotului de pământ din str. M. Sadoveanu, 5 cu Centrul creștin-ortodox de spiritualitate morală și culturală „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Cuviosul Daniil Sihastrul” 0,2462 ha.

Consilierii Municipali au aprobat proiectul de decizie cu privire la aprobarea Planului Urbanistic Zonal privind valorificarea terenului cu numărul cadastral 0100307433, din str. Uzinelor, 3.

Proiectul de decizie cu privire la darea în locațiune a loturilor de pământ din șos. Muncești, 269/1, Societății cu răspundere limitată „EURO LPG”0,09 ha a fost aprobat.

Cu 36 de voturi, proiectul de decizie cu privire la stabilirea relațiilor de superficie contractuală cu Societatea comercială ,,LOCUINȚE PENTRU TOȚI” S:A și Firma comercială de producție ,,POJSERVICE” S.R.L. asupra lotului de pământ din str. Ginta Latină, 19/6. 0,4172 ha, a fost aprobat.

Consilierii municipali au aprobat proiectul de decizie cu privire la stabilirea relațiilor de superficie contractuală cu Societatea cu răspundere limitată „GONVARO-CON” asupra lotului de pământ din str. Cornului, 5/4. 0,0739 ha.

Proiectul de decizie despre executarea unei hotărâri de judecată și stabilirea relațiilor de superficie contractuală a lotului de pământ din str. Alba-Iulia, 79, cu Societatea cu răspundere limitată „GONVARO-CON” 0,0308 ha, aprobat cu 38 de voturi.

Proiectul de decizie cu privire la demolarea barierelor și limitatoarelor de acces de pe străzile municipiului Chișinău, cu unele amendamente, a fost aprobat, cu 46 de voturi.

Proiectul de decizie despre operarea de modificări în statul de personal al Serviciul social asistență personală de pe lângă Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului a fost aprobat de CMC.

Cu 46 de voturi, proiectul de decizie cu privire la operarea de modificări în statutul de personal al Serviciului social „Asistență Personală” a fost aprobat. 

 Proiectul de decizie cu privire la instituirea grupului de lucru pentru reorganizarea sistemului de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preșcolar, primar și secundar din mun. Chișinău, votat ca bază.

Proiectul de decizie cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Direcției generale economie, comerț și turism a Consiliului municipal Chișinău, organigramei și schemei de salarizare, aprobat cu 40 de voturi.

Proiectul de decizie cu privire la reorganizarea prin fuziune (contopire) a Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii a Consiliului municipal Chișinău și Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale a Consiliului municipal Chișinău, a fost aprobat.

Proiectul de decizie cu privire la implimentarea Proiectului „AGORA – Advanced coGeneration Options for Reintergrating local Assets/ Opțiuni Avansate de coGenerare pentru Reintegrarea Activelor locale” a fost aprobat de CMC.

A fost aprobat proiectul de decizie cu privire la instalarea plăcii comemorative ,,VLADIMIR IACOVLEV” pe fațada imobilului din str. Ialoveni, 94.

Consilierii municipali au revenit în sală. Ședința continuă. Se prezintă informații privind construcția de pe str. Ion Luca Caragiale, 24 cu prezentarea tuturor actelor permisive de a desfășura lucrări de construcție pe acest teren.

Se prezintă informații privind temeiul aprobării modificărilor statelor de personal ale I.M. „Piața Centrala” (perioada 2019-2020).

Consilierii municipali au aprobat Acordul de Finanțare între Sectorul 6 al Municipiului București și Sectorul Buiucani. Documentul prevede finanțarea proiectului „Reabilitarea Parcului „Alunelul”, iar Sectorul 6 municipiului București va aloca în acest sens suma de 846 mii EURO. Consiliera PL, Veronica Herța, a propus un amendament ca Parcul Alunelul, în semn de mulțumire pentru partea română, să fie redenumit în Parcul București. Cu 26 de voturi, amendamentul a fost susținut.

Urmează să fie elaborat și prezentat un proiect de decizie pentru redenumirea parcului.

Pe masa aleșilor locali este înregistrat proiectul de decizie cu privire la reorganizarea prin fuziune (contopire) a Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii a Consiliului municipal Chișinău și Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale a Consiliului municipal Chișinău.

Football news:

Chris Waddle: I Don't see Manchester City Winning the Premier League this season
Lewandowski and Kuizans laughed at rumors of a conflict in training
Kevin-Prince Boateng signed a contract with Monza Berlusconi until the end of the season
Ex-Manchester United player Raphael: van Gaal is one of the worst people I've worked with. I was told that he doesn't like Brazilians
Rebic dislocated his elbow and may miss several Milan matches
Manchester United will work on Sancho's transfer until the transfer window closes
Frank Lampard: Must stand up for the Cap. I'm not going to say that he spent his last game for Chelsea