logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

13 000 flere reiste over Værnes i 2018

Saken oppdateres.

I rene tall var det tilsammen 4 441 719 reisende til og fra Værnes i hele 2018. Det var 13 000 flere enn i 2017, noe som gir en beskjeden vekst på 0,3 prosent for hele fjoråret. Innenlandstrafikken økte med 0,8 prosent, mens utenlandstrafikken faktisk gikk tilbake med 1,0 prosent.

- Vi forventer større vekst i 2019 enn i fjor. Det skyldes flere ting. Blant annet at Sas har økt kapasiteten med 90.000 seter for året, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen.

Flyselskapet Norwegian kuttet våren i 2017 i sitt tilbudet til og fra Værnes. Det kan du lese om her.

Fly til Thailand i år og neste år

Stigen viser til at Sas gjør ruteendringere på rutene til og fra København, Stockholm, Stavanger, Oslo og Nord-Norge. Samtidig gjør flyselskapet Norwegian endringer på sin London-rute til det som skal være et bedre tidspunkt. I sommer kommer også flere nye charter-destinasjoner. Apollo vil hver lørdag i sommermånedene fly til Albania, mens TUI har Montenegro på sitt charterprogram fra Værnes i sommer. Sistnevnte er også allerede i gang med charterturer direkte til Thailand fra Værnes. Den første Dreamlineren fra TUI landet nå i januar.

LES OGSÅ: Norwegian lanserer gratis wifi på langruter

- Vi har fått bekreftet at dette tilbudet også vil fortsette i 2020, sier Stigen.

Lufthavndirektør Marit H. Stigen tror trafikken over Værnes vil øke mer neste år.  Foto: Rune Petter Ness

 

I tillegg blir det også flere avganger til Tyrkia i sommer fra Værnes. Dette er det Tyrkiareiser som er arrangør for.

Oslo øker

Den virkelig tunge ruta til og fra Værnes er Trondheim-Oslo. Ruta er en av de tyngst trafikkerte i Europa. I tredje kvartal i fjor var den helt oppe på fjerdeplass over de mest trafikkerte flyturene i Europa. Både i 2017 og i fjor reiste over to millioner reisende på strekningen. I fjor økte trafikken med tre prosent.

- Vi har stor kapasitet på denne ruta og den øker. Den brukes av mange forretningsreisende. I tillegg er Oslo er et nav for mange som skal reise videre, sier lufthavndirektøren.

LES OGSÅ: Skal flere velge toget må reisen gå mer på skinner

Færre til utlandet i 2018

Mens det var vekst i innenlandstrafikken i fjor gikk utenlandstrafikken ned med én prosent. Stigen tror endringene som skjer nå, der Sas øker kapasiteten vil bøte på dette. Hun tror på vekst i utenlandstrafikken.

- Amsterdam, København og Stockholm er de tre store rutene våre. Nå økes kapsiteten på de to siste, sier Stigen.

Avinor har imidlertid vært klar på at det «butter i mot» på flere hold på Værnes, når det gjelder deres arealbehov for å utvikle flyplassen videre. Det kan du lese mer om her.

- Det har stadig vært ønsker om ruter til Paris og Tyskland, skjer det noe rundt dette?

- Luftfartsforumet har vært klare på at Tyskland står øverst på ønskelisten. Vi mener det finnes et potensial her, knyttet til turisme i landsdelen. Vi har en mindre andel flyreisende turister inn til vår region, enn flere andre steder. Vi har god dialog med flyselskapene, men det er opp til dem hva de velger å gjøre, sier Stigen.

Themes
ICO