smp-stories-top-widget

24-åringen erkjenner straffskyld, men sier at han ikke husker detaljene i saken på grunn av ekstrem bruk av rusmidler, skriver Fredriksstad Blad.

Episoden skjedde på formiddagen 1. januar i fjor da moren skulle kjøre sønnen til legevakten ettersom hun mente at han burde innlegges fordi han var til fare for seg selv og andre, fortalte moren i vitneboksen.

Sønnen ville ikke bli med til legevakten, men fikk moren til å kjøre ham til en bekjent på Gressvik utenfor Fredrikstad. Mens moren satt i bilen, skal sønnen ha vært borte i rundt en halvtime.

Ifølge tiltalen skal 24-åringen da ha flådd av to store hudstykker på henholdsvis 30x25 og 10x10 centimeter fra ryggen og siden på Gressvik-mannen. Offeret måtte senere opereres og underkastes hudtransplantasjon.

Kirurgen som behandlet fornærmede, beskriver skadene som sirkulære snitt på ryggen, hvor huden så har blitt skrelt av, noe som må ha vært ekstremt smertefullt.

– Min klient erkjenner både forholdet og straffskyld, men kan ikke huske å ha begått selve handlingen. Det var en provokasjon i forkant av handlingen, sier tiltaltes forsvarer, advokat Harald Otterstad.

Det var satt av fire dager til behandlingen av saken i retten, og aktor la ned påstand om fengsel i to år og seks måneder.

Tiltalen omfatter også flere tilfeller av vold mot politiet, tyveri og narkotikaforbrytelser.