logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Boeing-sjef erkjenner feil i håndteringen av varselsystemer

Boeings administrerende direktør sier selskapet begikk feil i håndteringen av et problematisk varselssystem i 737 Max-flyenes cockpit før to av dem styrtet.

Dennis Muilenburg sier til pressen i Paris søndag at Boeings kommunikasjon «ikke var konsekvent» og legger til at det er uakseptabelt.

Les også

USAs luftfartsmyndigheter har kritisert Boeing for at de i over ett år unnlot å fortelle myndighetene at en sikkerhetsindikator i Max-cockpiten ikke virket.

Flygere har reagert kraftig på at selskapet ikke fortalte dem om en ny programvare, som har blitt pekt på som en mulig faktor bak flystyrtene i Indonesia og Etiopia. Det var til sammen 346 mennesker som mistet livet i styrtene.

Muilenburg lover søndag full åpenhet og ydmykhet i arbeidet med å få Boeing-modellen på vingene igjen. Uttalelsene kom i forbindelse med flystevnet Paris Air Show, som startet i den franske hovedstaden søndag.

Les også

Boeings 737 Max-fly ble satt på bakken verden over i kjølvannet av den siste flystyrten, som skjedde i Etiopia 10. mars.

Les også

(©NTB)

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO