logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

- En massiv storm som holdt på å ta livet av alle rundt meg

Trond Giske og Haddy N'jie snakker ut på TV 2.

- Jeg tror det sitter dypt, dypt, dypt i meg. Jeg tror det nesten er en kroppslig erfaring som sitter i meg, om at sist jeg sa noe offentlig om det her, og uansett hvor ydmyk og virkelig imøtekommende jeg prøvde å være, så ble det en massiv storm som holdt på å ta livet av alle rundt meg. Det ligger en dyp angst i meg om at om jeg gjør det igjen, så skjer det samme, sier Trond Giske til TV 2.

Torsdag snakker han og forloveden Haddy N'jie ut i TV 2s «Vårt lille land».

Les også

Det har stormet rundt paret siden før jul 2017. I februar var Giske igjen i medias søkelys da den omstridte VG-saken ble publisert. Video-snutten fra Bar Vulkan 16. februar hindret Giske i å rykke frem i Trøndelag Ap og den førte også til en intern granskning i VG etter at kvinnen på videoen gikk ut og sa at saken ble fremstilt feil og at hun mente seg feilsitert i VG.

- Realiteten er jo at hvis hun hadde gjort det jeg tror veldig mange folk ville gjort i en annen situasjon - bare sagt at jeg vil ikke ha noe med media å gjøre, ikke ring meg - så ville VG-saken blitt stående, sier Giske til TV 2.

I dokumentaren forteller både Giske og Haddy at deres erfaringer den siste tiden gjør at det er vanskelig å snakke åpent om alt som har skjedd.

- Har ting å lære av #Metoo

Trond Giske ble fremlagt varsler mot seg i et møte med partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng rett før jul 2017.

Særlig ett varsel gjorde inntrykk, sier Giske. Fra 18 år gamle Sunniva, som forlot politikken etter at den siste av to ubehagelige episoder med Giske skal ha utløst en rykteflom om henne.

Giske sier han sier han i dag synes det er vanskelig å forstå at han tidligere ikke har vært bevisst betydningen hans rolle og maktposisjon kan ha, men også om opplevelsen av manglende rettsikkerhet i media og i partiet.

– På én måte er jeg jo sint og fortvilet over en del ting som jeg mener er urettferdig, og har vært feil. På den andre siden, så kan det fort skygge over for at jeg står ved unnskyldningen min. Jeg står ved at jeg har gjort feil, jeg står ved at jeg har ting å lære av #metoo, bevisstgjøring rundt roller og ansvar og ulikhet i maktforhold, sier Giske i dokumentaren.

Les også

For første gang forteller Trond Giske og Haddy N'jie sin historie i Vårt lille land på TV 2 torsdag kveld. Foto: Frank Melhus (TV 2)

- Opplevde at alle grenser var borte

Giske beklaget på Dagsrevyen, men hans avtale med partileder Gahr Støre var at han ikke skulle snakke om innholdet i varslene.

- Fra dagsrevyen-opptredenen så ble det jo mye verre. Jeg opplevde egentlig at alle grenser var borte. Det fantes ingen terskel lenger for hva som kunne komme på trykk. Det var ikke noe krav på dokumentasjon, to kilder. De kunne liksom si hva som helst, anonymt, og det gikk rett ut. I hvert fall i noen medier, sier Giske.

Les også

Themes
ICO