logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Fengselsstraff for demokratiledere i Hongkong

To fremtredende ledere for demokratibevegelsen i Hongkong er dømt til 16 måneder i fengsel for å ha ledet demonstrasjoner i storbyen i 2014.

Sosiologiprofessor Chan Kin-man (60) og jussprofessor Benny Tai (54) ble begge dømt i West Kowloon tingrett onsdag formiddag. De to var sammen med sju andre funnet skyldige i å ha inngått kriminelt forbund.

En av de andre dømte fikk en betinget dom på 16 måneders fengsel. Fire andre ble dømt til åtte måneder i fengsel, men for to av dem ble dommene gjort betinget. Straffeutmålingen er utsatt for den siste av de ni. Det er foreløpig ikke klart om noen av dem vil anke.

Protestene til den såkalte Paraplybevegelsen i 2014 varte i 79 dager. På enkelte dager kom opptil 100.000 mennesker til gatene i protest mot valgendringer som ville gi det kinesiske kommunistpartiet økt innflytelse over hvem som skulle styre i byen.

Hongkong har vært en del av Kina siden det tidligere britiske territoriet ble levert tilbake i 1997. Byen har status som «spesielt administrativt område» med delvis selvstyre, men forholdet og maktbalansen mellom Hongkong og Kina har vært kimen til politisk uenighet både internt i Hongkong og vis-à-vis regjeringen i Beijing.

(©NTB)

Themes
ICO