Norway

Fire negative tester på Hurtigruten-skipet Fridtjof Nansen

De fire besetningsmedlemmene som har sittet isolert på Hurtigruten-skipet Fridtjof Nansen, har testet negativt for koronaviruset.

Etter at smitteutbruddet på Roald Amundsen ble kjent, ble fire besetningsmedlemmer på Fridtjof Nansen satt i isolasjon på skipet med lette forkjølelsessymptomer. Tirsdag kveld opplyser Hurtigruten at disse har testet negativt for covid-19.

Skipet, som er i seilas fra Hamburg langs norskekysten og tilbake til Hamburg, har 171 passasjerer og 162 besetningsmedlemmer om bord. Hurtigruten opplyser at det gjennomføres testing av resten av mannskapet, og at gjestene også oppfordres til å la seg teste.

Passasjerene blir bedt om fortsatt å holde seg på lugarene til testresultatene er kjent.

– Det er selvsagt gode nyheter at de fire på isolat om bord på MS Fridtjof Nansen har testet negativt. Men vi tar likevel fortsatt alle forholdsregler, sier pressevakt Øystein Knoph i Hurtigruten.

Regjeringen har midlertidig forbudt cruiseskip med mer enn 100 personer om bord å legge til kai i norske havner, men cruise som allerede var i gang får fullføre til bestemmelsesstedet.

Hurtigruten-skipet Spitsbergen er på vei fra Svalbard til Tromsø der ingen får gå i land fra skipet før de har testet negativt for koronaviruset. Det er ingen mistanke om smitte om bord i dette skipet.

(©NTB)

Football news:

Inter wants to rent Alonso with a mandatory buyout for 12 million euros
Fati scored 3 goals in 2 La Liga matches. He has 10 goals for Barca in 26 League games
Dest about Barcelona: It's an honor to play for the best team in the world
PSG are set to sign AUAR in the summer of 2021. Arsenal and Juventus are Interested in the player
Juve offered Fiorentina Rugani and De Sciglio as part of the payment for Chiesa. Violets want Demiral
Messi and Ronaldo have not seen each other for more than two years, and now they are heading to the Champions League. According to personal meetings, Leo takes out the opponent with a break
UEFA returns fans to the Champions League and Europa League, but empty stands will remain - in England, Spain, Italy and other countries local bans are in force