logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway
An article was changed on the original website An article was changed on the original website

Flotte glimt av noe ukjent

Shopping med annonselenker

Keith Oxman har holdt seg skjult alt for lenge.

Tenorsaksofonisten Keith Oxman (60) kommer fra Denver i Colorado og har jeg skjønt det rett så har han tilbragt det aller meste av sitt liv og karriere der. Det kan alle de som bor der være glade for - vi andre får nå for «første» gang anledning til å smake på hva Oxman har å by på - flott, tidløs, stilsikker, melodisk og moderne jazz i tradisjonen etter det John Coltrane skapte pluss/minus 1960.

Oxman, sammen med sin utmerkede trio med Jeff Jenkins på piano, Todd Reid på trommer og Ken Walker på bass, er alle flotte eksempler på at rundt omkring i «grisgrendte» strøk nesten hvor som helst på kloden finnes jazzmusikanter på svært høyt nivå.

Oxman har spilt i nesten 50 år, han har transkribert soloer av «alle» de store saksofonistene og han har spilt inn en rekke skiver på det regionale selskapet Capri Records. Til tross for det har han altså levd et ganske så beskytta liv for den store jazzmenigheta på verdensbasis.

Nå har han fått en av sine store drømmer oppfylt, nemlig å få møte, bli kjent med og lage skive med den tidligere Miles Davis-saksofonisten Dave Liebman. Oxman mener at Liebman, som her spiller både tenor og sopran, er en av de mest interessante blant nålevende saksofonister og jeg skjønner hva han mener for å si det sånn.

Her treffer vi de fem i fire Oxman-komposisjoner, en Cedar Walton-låt, en av Liebman, ei «ukjent» standardlåt samt Liebman og Jenkins i en duoversjon av «In a Sentimental Mood»..

Vi blir servert kvalitetsjazz i tradisjonen etter Coltrane på seint 50-tall og tidlig 60-tall. Denver-kvartetten holder så avgjort mål i møtet med Liebman og han stortrives åpenbart i dette selskapet - han er så absolutt på hjemmebane både med musikken og musikantene.

Dette møtet er nok et eksempel på at god jazz er tidløs og at møter som dette er inspirerende for både de som skaper den og vi som får oppleve den.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Keith Oxman Glimpses Capri Records/caprirecords.com

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO