logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Helland fyrer løs etter Stabæk-tapet: - Må ta en runde der vi skjeller ut hverandre

Rosenborg med sin verste seriestart siden 2011.

NADDERUD STADION (Nettavisen): Det ble en ny skuffende aften i Eliteserien for Rosenborg, som tapte 1-3 borte mot Stabæk på Nadderud. Nå er det kun Ranheim som ligger poenget over de regjerende seriemesterne.

På de første tre kampene under Eirik Horneland i den nye sesongen har Rosenborg kun ett poeng. Det kom på hjemmebane mot Odd. Ellers har det blitt tap mot Bodø/Glimt og Stabæk.

Etter 1-3-tapet for Henning Bergs menn var Rosenborgs Pål André Helland klar på at dette er resultater trønderne ikke kan være kjent med:

- Det er en bedriten fotballkamp. Det er to lag som må slå langt, så scorer de mål som ikke skal skje. Det er blant annet en ball som går i sneglefart, og går i mål. Vi kjemper oss inn i kampen og skaper trøkk, sier Helland til Nettavisen.

- Egner seg ikke på trykk

RBK-stjernen er klar på at hans lag ikke hang sammen på den tunge matta på Nadderud, men at de samtidig ikke gjorde seg selv noen tjenester de gangene de hadde ballen i beina.

- Det er perioder der vi behandler ballen som en håndgranat der splinten er dratt ut. Vi må holde på ballen, ikke slå den på tribunen, for da blir det i hvert fall ikke farlig.

- Hva slags følelser sitter man igjen med etter en kamp som dette?

- Det er så stygt, at det egner seg ikke på trykk. Vi må hjem og trene, og ta en runde der vi skjeller ut hverandre. Sånn som dette kan vi ikke holde på med, sier Helland.

Også RBK-trener Horneland er klar på at hans lag ikke har levert på det ventede nivået i seriestarten.

- Det er ikke godt nok. Ett poeng på de tre første kampene for de regjerende mesterne i Eliteserien er altfor dårlig. Vi henger ikke sammen som lag i noen av fasene, vi er langt ifra der vi ønsker å være, sier Horneland til Nettavisen.

- Vi fremstår ikke med en klar og tydelig identitet. Det er ikke noe problem for meg å peke på det som ikke er godt nok, men å få rettet på det og få det ut i et bedre produkt har vist seg å være litt vanskeligere.

2011

Dette er Rosenborgs dårligste seriestart siden 2011-sesongen. Den gangen var det Molde som ble seriemestre, mens Rosenborg endte på tredjeplass bak Tromsø.

Den gangen stod Rosenborg også med ett poeng etter de tre første kampene, og, slik som i 2019, lå de på nest siste plass.

- Du poengterer selv at dere ikke henger sammen. Hvorfor gjør det ikke det, og hvorfor ser dere ikke ut til å komme igjennom til spillerne?

- Det klarer jeg ikke svare på. Men det er det som er arbeidsoppgaven vår å få dette til å henge sammen. Vi jobber med det hver eneste dag, sier Horneland, som sier at han ennå ikke har fått noen tilbakemelding fra spillerne om hvordan de ønsker at ting skal forbedres.

Helland, på sin side, er klar på at han vet hva som er galt i RBK-laget:

- Jeg klarer å sette fingeren på hva jeg mener er galt, men det tar jeg på kammerset og ikke her. Det er klart at vi må bli bedre i alle spilles faser. Vi må trene, få litt overskudd og bli bedre på alt. Vi hadde det slik i fjor også, så vi vet at vi kan snu vonde situasjoner.

Også Mike Jensen er tydelig på at Rosenborg, i første omgang, må se mer på den offensive delen av sitt eget spill i tiden fremover:

- Vi har ikke skapt nok sjanser og har ikke blitt farlig nok i angrepsspillet. Det blir shaky bakover, og vi gir vekk store kontringsrom. Det har vært tendensene i de tre første kampene, sier Jensen til Nettavisen.

- Vi må slippe oss mer løs, det ser ut som en gjeng som har mistet litt av selvtilliten nå. Vi må ikke henge med hodet, for det er fortsatt tidlig i sesongen.

Helland minner tilbake til at ting ikke gikk helt smertefritt i Hornelands første tid med Haugesund heller.

- Det vil ta tid før alt sitter. Uten sammenligning på lagene forøvrig, så tok det tid i Haugesund før alt klaffet. Dette har vi ikke tid i Rosenborg, vi må få dette til å funke med en gang.

Skal man tro trener Horneland er i hvert fall han klar til å motbevise etter den tunge seriestarten.

- Vi skal stå i dette. Vi skal finne en måte å komme oss ut av dette. Det gjør vi med å jobbe hardt på treningsfeltet, få på plass en tydeligere identitet og lete frem noen fakter som kan lede oss ut av det.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO