logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway
An article was changed on the original website

Hevder Solskjær tente til i garderoben: - Skrek opp i ansiktet til to spillere

Manchester United-sjefen går ikke av veien for å gi spillerne en «hårføner» om det trengs.

Fem strake seirer er fasiten for Ole Gunnar Solskjær som Manchester United etter at han overtok som midlertidig manager før jul i fjor.

Søndag venter imidlertid Tottenham på bortebane, noe mange mener blir det første virkelige testen for nordmannen som manager i storklubben.

Etter at Solskjær overtok jobben etter José Mourinho har det vært en positivitet rundt det meste som har skjedd i Premier League-klubben. Det har vært smil, festfotball og flere har snaket om det gode stemningen.

- Skrek til to spillere

Utad kan 45-åringen fra Kristiansund kanskje oppfattes som en gladgutt, og en humørspreder, men journalist James Ducker i The Telegraph avslører nå atSolskjær ikke er redd for å gå rett på sak, når det trengs.

I en kronikk skriver Ducker at Solskjær, i likhet med sin tidligere sjef sir Alex Ferguson, ikke går av veien for å gi spillerne en vekker.

- Alle som var i garderoben i pausen av Uniteds FA-cupkamp mot Reading på Old Trafford, og fikk oppleve Solskjærs egen versjon av Fergusons berømte «hårføner», lærte raskt at det bak «babyansiktet» og sjarmen, ligger det en sterk personlighet, som ikke tåler at det sluntres unna.

- United ledet 2-0 til pause, men Solskjær var misfornøyd og la ikke skjul på det. Han skrek direkte opp i ansiktet til to spillere i ekte Ferguson-ånd. Han holdt på i et minutt eller to. Da tiraden var over, og poenget gjort klart, fortsatte det hele med en rolig diskusjon på hvordan United skulle gjøre det bedre i andre omgang, forteller Ducker i sin kronikk.

- Voksent lederskap

Ifølge Ducker håndterte den norske manageren det hele på en voksen måte, og mener det hele viste at Solskjær har gode lederegenskaper.

Ducker gjør videre et poeng av at det ikke var noe sutring fra spillerne i etterkant av episoden, noe han mener et godt signal om at stemningen i klubben er på topp og at stjernene har respekt for sin nye sjef.

- Det at Solskjærs tirade ikke har blitt nevnt i ettertid, vitner også om noe. José Mourinho kunne være sint i ukesvis når han ikke var fornøyd, men Solskjær tar tak i ting direkte og så går han videre raskt. Ikke noe sutring, ikke noe grubling. Bare voksent lederskap, skriver han.

- Både for spillerne og staben er dette bare et eksempel på medvinden som har blåst gjennom klubben siden Mourinho fikk sparken en uke før jul, da Solskjær, og Mike Phelan, Fergusons tidligere assistent, fikk jobben med å redde moralen og en sesong som var i ferd med å rakne.

- Kan heve stemmen kraftig

En som kjenner godt til Solskjærs kanskje litt mer ukjente side, er midtbanespiller i Molde, Eirik Hestad. Han har jobbet tett med 45-åringen i flere sesonger og utviklet seg stort under Solskjærs lederskap.

- Jeg skal ikke legge skjul på at han har sider der han kan heve stemmen ganske kraftig og si ifra akkurat hva han synes om ting som har skjedd. Men så har jeg også inntrykk av det er en god mening bak det, men han har nok andre sider, forteller midtbanespilleren til Nettavisen.

KJENNER SOLSKJÆR GODT: Molde-spiller Eirik Hestad.


- Det er nok flere som har kjent på en liten «hårføner» (i Molde). Det er noe man bare må ta til seg, forteller Eliteserie-spilleren videre.

Hestad innrømmer at han er én av dem.

- Jeg, som nesten alle andre, har fått kjenne på noe som ligner en «hårføner», men det er bare sånn det er. Du skal få høre det om du ikke presterer, mener han.

- Sånn må det være

Hestad ble i fjor kåret til årets spiller i Eliteserien av Nettavisen og i et større intervju den gang, avsløre midtbanespilleren at han har hatt sine feider med Solskjær opp gjennom årene i Molde.

Han er ikke overrasket over at gamlesjefen behandler superstjernene i Manchester United på samme måte som han gjorde sine elever i Norge.

- Sånn må det også være, i hvert fall som trener. Du kan ikke komme og stå med lua i hånda. Da må folk selvfølgelig få høre det. Det er viktig å være seg selv, sier Molde-profilen.

Har gjort stort inntrykk

James Ducker i Telegraph skriver videre i sin artikkel at Solskjær har gjort det meste riktig siden han overtok som manager i klubben.

Han trekker spesielt fram nordmannens sterke kobling til klubben og folka der. Ifølge Ducker skal flere i og rundt klubben ha blitt litt rørt over at 45-åringen fortsatt husket navnene til barna deres, selv om de ikke hadde sett ham eller pratet med ham på minst fire år.

En trener på akademiet skal ha fortalt at han snakket mer med Solskjær én morgen, enn han hadde gjort med Mourinho på 18 måneder.

Det at Solskjær har fått samlet spillergruppen og skapt en «familie»-følelse innad i klubben, trekkes videre fram som et viktig grep.

Under treningsleiren i Dubai nylig, skal den norske manageren og hans stab ha lagt opp til en rekke aktiviteter som ga spillergruppen mulighet til å knytte tettere bånd, både på trening og ikke minst sosialt.

For en spillergruppe, som ifølge Ducker, hadde mistet all tillit til Mourinho, skal dette ha vært et kjærkomment avbrekk.

- Må angripe

Søndag er det altså Tottenham som venter i London.

Mauricio Pochettinos menn kjemper helt i toppen av Premier League og har ligaleder Liverpool innen skuddhold. Kun seier er godt nok for Spurs.

United gikk på et surt tap da de møtte Tottenham på Old Trafford tidligere i sesongen, men på en pressekonferanse torsdag var Solskjær klar på at han ønsker å angripe londonlaget og ikke la verten styre begivenhetene.

- Vi tilpasser alltid taktikken til en viss grad, men jeg er vant med at vi må angripe lag. Det er da vi er best, når vi er på vei fremover. Vi kommer ikke til å få like mange muligheter til å angripe Tottenham som i noen av kampene tidligere. Vi må huske å bruke hele banen for å få mest mulig ut av potensialet vårt, sa den norske United-manageren.

Han er ikke helt enig med de som mener at søndagens kamp blir hans første, store test, etter at han overtok laget etter Mourinho.

- Vi har hatt tøffe tester, Newcastle borte for eksempel. Vi blir testet hele veien i Premier League, men dette er selvsagt mot et topplag. Hvis vi vil nærme oss toppen, så må vi vinne søndag, sa Solskjær til pressen.

Manchester United ligger på sjetteplass i Premier League med 38 poeng etter 21 ligakamper. Tottenham er nummer tre med 48 poeng så langt.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO